Povežite se s nama

Zabava & Stil

Vikend u varaždinskom HNK uz etno tehno i komične basne

Objavljeno:

- dana

Nesvakidašnji glazbeno-scenski događaj, autorski projekt koji potpisuju Tim Hrvaćanin i Damir Martinović Mrle na Veliku scenu varaždinskog HNK dolazi u subotu, 4. svibnja s početkom u 19,30 sati.

Predstavu izvode plesači i svirači Varaždinskog folklornog ansambla u režiji Tima Hrvaćanina, dok glazbu potpisuje Mrle. Ovom inovativnom umjetničkom suradnjom preispituju se koreografske i dramaturške konvencije glazbeno-scenske izvedbe folklora te se istražuju potencijali novih koreografskih i glazbenih ostvarenja u folkloru.

Klasična folklorna izvedba uvijek teži izvornom predlošku u svakom segmentu izvedbe, od plesa i glazbe do nošnje i prikaza narodnih običaja. U predstavi Tichek se oženil folklorni ples izlazi izvan granica folklornog okvira te ulazi u dijalog s Mrletovim glazbenim opusom, od hitova i manje eksploatiranih pjesama grupe Let 3 do kazališnih i filmskih brojeva koje Mrle potpisuje s Ivankom Mazurkijević. Zakoračite u vikend uz etno tehno.

Za najmlađu publiku u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati stiže predstava BASNE iz Kazališta Virovitica. Pet poznatih basni (Cvrčak i mrav, Lisica i gavran, Lisica i roda, Kornjača i zec, Miš i lav) u kojima “životinje zbore k’o ljudi i svaka neku pouku nudi” u ovoj je predstavi prikazano na vedar i komičan način.

Dinamična igra i brza izmjena scena odvija se u prepoznatljivoj maniri animiranih filmova pa garantira prijemčivost dječje publike. Kroz veselu igru, dopadljive likove, domišljatu režiju, maštovite kostime i šaroliku scenografiju, edukativan karakter predstave progovara na zabavan način.

Pa tako autor ove vesele i duhovite dramatizacije i adaptacije u stihovima, Draško Zidar, poručuje: “Slušajte, djeco, mudrosti basne I mnoge stvari bit će vam jasne. Slušajte basne mudru notu Mudrosti nam svima treba u životu.”

Zabava & Stil

Organizatori Špancirfesta krenuli u potragu za talentiranim herojima ulica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već osam godina Špancirfest traži nove talente i otvara vrata neafirmiranim glazbenicima, performerima, glumcima, plesačima i drugim izvođačima, nudeći im jedinstveno iskustvo nastupa na nekoliko lokacija u gradskoj jezgri, pred brojnom festivalskom publikom.

Ako smatrate  da imate sve ono što je potrebno da postanete heroj ulica ovogodišnjeg Špancirfesta, nemojte propustiti priliku da budete dio službenog festivalskog programa i osjetite nezaboravnu atmosferu najvećeg i najpoznatijeg uličnog festivala u Hrvatskoj.

Natječaj „Postani heroj ulica Špancirfesta“ traje do 14. srpnja i objavljen je na službenoj internetskoj stranici festivala www.spancirfest.com. Svi prijavljeni video radovi bit će dostupni na službenoj Facebook stranici Špancirfesta od 15. do 21. srpnja i u tom periodu trajat će glasanje.

Uzimajući u obzir broj glasova, ali i kvalitetu prijavljenih izvedbi, organizacijski tim Špancirfesta odabrat će ovogodišnje heroje ulica.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Glazbena radionica i koncert danas na Kazališnom trgu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, u petak 28. lipnja, u sklopu manifestacije Ljeto u Varaždinu, na Kazališnom trgu prvo će se održati glazbena radionica, a zatim i koncert.

Tako će se u 18.00 sati na Kazališnom trgu održati glazbena radionica pjevanja “Mali Slavuji”. Radionica djeluje od 1992. godine u sklopu Društva naša djeca Varaždin pod vodstvom gđe. Zdenke Knapić. Mnoga poznata estradna imena su bili polaznici radionice, neka od njih su Jelena Žnidarić – Zaza, Gabrijela Hrženjak, Irma Dragičević, Dorijan i Neven Stipčić te još mnoga druga.

U 21.00 sat pak nastupa Cloud Buzz – bend koji izvodi autorske jazz fusion skladbe uz jazz, fusion, world music standarde u vlastitim aranžmanima. 2022. godine izdali su album pod nazivom ” Stepping Forward” za Croatia Records na kojem se nalazi 10 skladbi koje potpisuje basist Aleksandar Vešić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje