Povežite se s nama

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Život i društvo

Počele prijave na 20. Ljetne filmske radionice Filmsko-kreativnog studija VANIMA

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već tradicionalno u srpnju u Varaždinu atraktivna i neobično zanimljiva zbivanja organizirat će Filmsko-kreativni studio VANIMA.

Program je uglavnom vezan uz jubilarne 20. Ljetne filmske radionice  u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4.

Ove godine  VANIMA  nastavlja  tradiciju i za sve zainteresirane priprema dvije različite radionice koje su za polaznike besplatne.

Radionicu animiranog filma vodit je voditelji i osnivači VANIME Dubravka Kalinić Lebinec i Srećko Lebinec. Cilj je radionice upoznati zainteresirane polaznike s osnovama izrade animiranog filma kako bi se lakše odlučili žele li rad u Filmsko-kreativnom studiju VANIMA odabrati kao redovitu izvanškolsku aktivnost tijekom nastavne godine.

Likovnu radionicu vodit će Gabriela Butković, prof. Likovne kulture. Polaznici će svoje likovno izražavanje tematski vezati uz izradu filmskih plakata. Ovisno o interesu, imat će priliku naučiti i osnove animacije u besplatnim mobilnim aplikacijama za animirani film uz tutorijale nastale u sklopu “Erasmus+ projekta Animiraj se!” u kojem je jedan od partnera Vanima. S nastalim animacijama polaznici će ,moći sudjelovati u zanimljivom natječaju koji je nedugo objavljen na mrežnim stranicama Filmsko-kreativnog studija VANIMA. Više o natječaju http://www.vanima.hr/po269etna/ukljuci-se-u-projekt-animirajse-i-osvoji-vrijedne-nagrade

Radionica animiranog filma namijenjena je osnovnoškolcima.

Likovna radionica namijenjena je polaznicima  u dobi od 10 do 18 godina.

Obje radionice održavat će se od 8. do 11. srpnja 2024. u prijepodnevnim satima tj. od 9:30 do 11:30. u prostorijama Vanime, Petra Preradovića 4, Varaždin (ulaz s dvorišne strane). Dio programa 20. Ljetnih filmskih radionica već je završen . Tako je radionicu izrade eksperimentalnog filma sa studentima  Sveučilišta Sjever odradila  Monika Rusak, mag. medijske umjetnosti, u sklopu programa Varaždinska tvornica eksperimentalnog filma.

Dodajmo kako je u prvih devetnaest godina u ljetnim radionicama koje organizira VANIMA sudjelovalo više od 350 polaznika svih dobnih skupina, a kroz četrdesetak različitih radionica je nastalo tridesetak radova. Polaznici su tako izraditi svoje prve animirane filmove u različitim animacijskim tehnikama poput animacije crteža, kolažne animacije, animacije predmeta, ljudi, igračaka, pijeska. Snimali su igrane filmove, stvarali su eksperimentalne filmove i promo videa za društvene mreže i TV reportaže. Učili su osnove fotografije, slikali i crtali te pripremali i izlagali svoje prve izložbe. Sudjelovali su i „mali“ i „veliki“ polaznici, od predškolaca do odgojno obrazovnih djelatnika. Stvorene su nove aktivnosti u vrtićima, osnovnim i srednjim školama koje potiču filmsku i medijsku pismenost na području grada Varaždina i Varaždinske županije.

Radionički program je financiran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i sredstvima Grada Varaždina.

POVEZNICA NA PRIJAVU ZA RADIONICU ANIMIRANOG FILMA I LIKOVNU RADIONICU:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHx7jOJ4RxODbtWvsNLeRFX_4iUImOyIAvszUurievBtT9tA/viewform

Nastavite čitati

Život i društvo

Osam novorođenih djevojčica i osam dječaka dobilo potporu Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić, je 26. lipnja u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca održao prijem za roditelje novorođene djece, kojima je uručio prigodnu novčanu naknadu i poklon.

Gradonačelnik Škvarić tako je ove godine po prvi puta darivao novorođenu djecu i to njih 16, odnosno osam djevojčica i osam dječaka, a da mu je to jedna od najdražih mjera koju provodi Grad Lepoglava istaknuo je sam gradonačelnik.

– Ovo je jedan od najvećih zadovoljstva meni kao gradonačelniku biti prisutan prilikom darivanja bespovratnih sredstva za naše najmlađe Lepoglavčane i Lepoglavčanke. 16 bebica koje su danas ovdje će od grada Lepoglave dobiti bespovratna sredstva. To Grad Lepoglava već dugi niz godina definira – da temelji našega grada i sveukupni razvoj mora počivati na mladima, ali i obrazovanima – rekao je gradonačelnik.

Bespovratna sredstva za prvo dijete iznose 400 eura, za drugo je 530, dok za treće i svako sljedeće iznosi 665 eura.

– Posebno nagrađujemo dvojčeke ili trojčeke i to smo već imali unazad nekoliko godina, a njih nagrađujemo s 1000 eura. Naravno, uz mali znak pažnje od strane Grada, iskoristiti ćemo priliku da razgovaramo sa mladim obiteljima i da, prije svega, slušamo njihove zahtjeve, ali da ih i upoznamo sa svim onim drugim programima, projektima i potporama koje Grad Lepoglava nudi – rekao je gradonačelnik i dodao kako je Lepoglava jedan od rijetkih gradova u kojem sva djecu steknu uvjet za upis vrtić.

Prosječna cijena lepoglavskog vrtića iznosi 55 eura, a nude se i mnoge pogodnosti poput umanjene cijene za drugo dijete, za dijete s jednim roditeljem, za djecu s invaliditetom.

– Naravno, u vrtiću imamo i produženi boravak, imamo i mogućnost logopeda i medicinske sestre, tako da dokazujemo da dječji vrtići nisu samo zgrade, nego treba činiti i sadržaj – rekao je gradonačelnik i osvrnuo se i na ostale mjere koje Grad provodi poput osiguravanja radnih bilježnica za školarce, produženi boravak, financiranje izvannastavnih aktivnosti, stipendije, potpore za gospodarstvo i poljoprivredu.

– Ono što posebno želim istaknuti je da dajemo bespovratna sredstva za demografiju, za mlade obitelji koje kupe stan ili kuću u iznosu od 5300 eura. Krećemo i s programom POS-a, poticajne stanogradnje na području grada Lepoglave. Vjerujem da će oko 15-ak stanova moći koristiti mlade obitelji

– Bit ću najzadovoljniji da se iznos, koji imamo namijenjen za novorođene, potroši i da moramo rebalansom osigurati još više sredstava. Mladi ljudi su temelj našega grada – rekao je Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje