Povežite se s nama

Sport

3. NL Sjever: Varteks u derbiju uvjerljiv protiv Podravine

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varteks svladali su Podravinu u županijskom derbiju u 3. NL Sjever, s uvjerljivih 3:0.

Do kraja sezone preostale su im utakmice protiv Dinama Domaćinec (doma) i Virovitica (gostovanje) te naravno veliko finale kupa, uzvat protiv Bednje, 5. lipnja na Slobodi.

Ekipa Varteks istrčala je protiv Podravine u očekivano, šarenom sastavu, bez ‘požutjelog’ kapetana Kukeca, koji je bio na tribinama, dok su Glavica i Vlah preselili na klupu. Utakmica nije imala previše rezultatske važnosti, iako je Varteks matematički još može do trećeg mjesta.

S druge strane i Nevenko Blagaj nije mogao računati na čak šest igrača, tako se u ludbreške ‘Bluze’ u Varaždin stigle s tek tri igrača na klupu.

Gledatelji su mogli vidjeti dopadljivo prvo poluvrijeme, u kojem je Podravina čak i nešto pokušavala. Najbolju prigodu imali su u 26. minuti, kada Golub puca nakon prodora Sačera.

Ipak, iako bez nekih važnih igrača, Vareks je igrao odlično, obrana i vratar Banfić su bili sigurni, veznim redom su komandirali Romario, Renan kreirao, a Kanceljak i Havojić bili opasni u papadu.

Najbolju akciju odigrali su Bumbari u 36. minuti, odlična kombinacija, gdje na kraju Renan puca pokraj gola. Nedugo potom, i prvi pogodak na utakmici. Strijelac je bio Petar Havojić, nakon još jedne odlične akcije, u kojoj je asistent bio Brazilac Renan…

Sport

3. NL Sjever: Varteks dočekuje Graničar, a Podravina Pitomaču

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteksa u subotu u 16 sati, igraju 7. kolo 3. NL Sjever,  po prvi puta s prve pozicije na tablici.

Protivnik će im biti šestoplasirani Graničar iz Kotoribe, ekipa koja je dosad jedno od najugodnijih iznenađenja prvenstva.

– Lijepo je biti prvi na tablici, ali to baš ništa ne znači ako se ne nastavimo dokazivati. Moramo to potvrđivati i napredovati iz kola u kolo, ako želimo biti na vrhu i na kraju sezone – rekao je Filip Hrženjak za klupske stranice.

Subotnji protivnik nije nimalo bezazlen; uostalom, tek su tri boda iza Bumbara.

Svakog protivnika respektiramo, a vidimo da je Graničar na vrlo dobroj poziciji na tablici. Znam da su doveli dosta novih igrača. Ipak, mi se ne bojimo nikoga, a nadam se da ćemo to i potvrditi u subotu. Kao i u svim dosadašnjim utakmicama, krećemo maksimalno ozbiljno od prve minute, uz podršku s tribina, i nadam se novim tri boda – zaključio je strijelac pobjedničkog gola u prošlom kolu protiv Dinama u Domašincu.

Dodajmo da nogometaši Podravine ugošćuju Pitomaču.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Osijek igra slično kao i mi, čeka nas zahtjevna utakmica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u nedjelju, 29. rujna u 17:30 na Opus areni u sklopu 8. kola SuperSport HNL-a gostuju kod Osijeka.

Riječ je o srazu ekipa koje su u vrlo dobroj formi. Osječani su upisali tri pobjede zaredom, dok su Varaždinci u posljednjih pet utakmica upisali četiri pobjede i remi.

– Veselimo se susretu na Opus areni. Idemo uživati i probati ostvariti što bolji rezultat – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor ekipe koja drži 4. mjesto Lige.

– Čeka nas zahtjevna utakmica u Osijeku. Ove sezone Osijek igra slično kao i mi. Kolektiv ističe pojedinca – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje