Povežite se s nama

Sport

Elitna ŽNL: Novi Marof pobjedom u derbiju pobjegao Nedeljancu

Objavljeno:

- dana

Odigrano je 3. kolo Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Derbi kola odigran je u Nedeljancu u kojem su se susreli istoimeni domaćin i Bednja iz Beletinca.

Beletičani su slavili s 4:1. Nogometaši Andrije Balajića poveli su preko Ptičeka u 14. minuti, na 2:0 povisio je Hojski 35. minuti, da bi Horvatić sedam minuta kasnije zabio za 3:0. Nedeljanec je smanjio preko Medveda u 78. minuti, no konačnih 4:1 postavio je Kučko autogolom u 87. minuti.

Posrtaj Nedeljanca iskoristio je Novi Marof koji je s 3:0 bio bolji od tuhovečkog Poleta. Novomarofčani su sve riješili u prvom dijelu. Poveli su preko Broza u 24. minuti, na 2:0 povisio je Keliš pet minuta kasnija, da bi konačnih 3:0 postavio Keliš u 36. minuti.

Ovom pobjedom marofski nogometaši pobjegli su drugoplasiranim Nedeljačanima na četiri boda.

U trećem susretu Lige za prvaka Ivančica je s 5:0 svladala margečansku Mladost.

U 3. kolu Lige za ostanak Polet i Razvitak odigrali su 3:3 u Cestici, dok je Jalžabet s 4:2 pobijedio Budućnost u Vidovcu.

Sport

Nogometna subota: Nikola Golenja Ribi presudio Varteksu, slavlje Podravine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predstavnici iz Varaždinske županije, Varteks i Podravina odigrali su susrete 7. kola 3. NL Sjever.

Varteks je na stadionu Sloboda poražen od Graničara iz Kotoribe s 2:0. Oba pogotka za Kotoripčane postigao je Nikola Golenja, popularni Ribi. U 19. minuti 34-godišnji veznjak pogodio je iz slobodnjaka, a isti igrač u strijelce se upisao u 53. minuti.

Ovim porazom Varteks je pao na 3. poziciju Lige s 15 osvojenih bodova, tri manje od vodeće Bilogore i dva manje od drugoplasiranog Poleta iz Sv. Martina na Muri.

Do slavlja istim rezultatom stigla je ludbreška Podravina protiv Pitomače. Golove za Ludbrežane postigli su Sven Golub i Noa Došen.

U Elitnoj ŽNL u subotu, 28. rujna odigrana su dva susreta. Ivančica i Razvitak odigrali su 1:1, dok je Dubravka-Zagorac s 2:0 svladala Novi Marof.

Nastavite čitati

Sport

3. NL Sjever: Varteks dočekuje Graničar, a Podravina Pitomaču

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteksa u subotu u 16 sati, igraju 7. kolo 3. NL Sjever,  po prvi puta s prve pozicije na tablici.

Protivnik će im biti šestoplasirani Graničar iz Kotoribe, ekipa koja je dosad jedno od najugodnijih iznenađenja prvenstva.

– Lijepo je biti prvi na tablici, ali to baš ništa ne znači ako se ne nastavimo dokazivati. Moramo to potvrđivati i napredovati iz kola u kolo, ako želimo biti na vrhu i na kraju sezone – rekao je Filip Hrženjak za klupske stranice.

Subotnji protivnik nije nimalo bezazlen; uostalom, tek su tri boda iza Bumbara.

Svakog protivnika respektiramo, a vidimo da je Graničar na vrlo dobroj poziciji na tablici. Znam da su doveli dosta novih igrača. Ipak, mi se ne bojimo nikoga, a nadam se da ćemo to i potvrditi u subotu. Kao i u svim dosadašnjim utakmicama, krećemo maksimalno ozbiljno od prve minute, uz podršku s tribina, i nadam se novim tri boda – zaključio je strijelac pobjedničkog gola u prošlom kolu protiv Dinama u Domašincu.

Dodajmo da nogometaši Podravine ugošćuju Pitomaču.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje