Povežite se s nama

Sport

FOTO Koprivničani preokretom iznenadili Varaždince i uzeli puni plijen

Objavljeno:

- dana

Ponovno poraz NK Varaždina

Nogometaši Varaždina nisu se uspjeli vratiti na pobjedničke staze. Na Stadionu Sloboda pred 300 gledatelja pobijedila ih je Koprivnica 2:1.

Varaždinci su iz praktički prve prave prigode zabili. U 13. minuti Domagoj Drožđek probio je bok, ubacio u šesnaesterac, Dino Kresinger pogodio je gredu, lopta se potom odbila do Nikole Šafarića koji je bio precizan s dvadesetak metara za 1:0.

Samo pet minuta kasnije Varaždinci su imali još jednu vrlo izglednu priliku. Ivan Antolek uposlio je Kresingera, no njegov udarac obranio je vratar Koprivnice Mateo Tihelka. Iz odbitka pokušao je Marko Martinaga, ali nije bilo preciznosti.

U nastavku se igrala lagana uspavanka i domaći nogometaši imali su inicijativu. Jedini pokušaj gostiju zabilježili smo u 40. minuti. Leo Kovačić pokušao je dalekometnim udarcem, ali na visini zadatka bio je domaći vratar Dinko Gavranović.

Preokret

U 55. minuti Koprivničani su opasno zaprijetili. Nakon ubačaja iz kuta Andrej Pavlović je glavom pucao, no loptu je s crte izbila varaždinska obrana. Samo dvije minute kasnije gosti su izjednačili. Offiside zamku izbjegao je Pavlović, ubacio u peterac gdje je sam bio Marko Bubnjić koji je zabio za 1:1.

Samo pet minuta kasnije, u 62. minuti Koprivničani su poveli. Nakon ubačaja iz skraćenog kornera, najviši u skoku glavom bio je Matko Zirdum zabivši za slavlje.

U nastavku su nogometaši Mijenka Mumleka pritisnuli goste, no nisu bili konkretni. U 83. minuti dobru priliku imao je Nikola Šafarić, ali njegov udarac otišao je pored gola.

Ovo je bio drugi uzastopni poraz varaždinskog sastava, a u sljedećem kolu gostuju kod Bjelovara.

Izvor: Foto:

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski rukometaši do senzacije protiv Sesveta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 u 9. kolu Lige za prvaka iznenadili su Sesvete koje se bore za 2. mjesto i slavili s 30:29.

Varaždinci su u 12. minuti već bili na velikih 8:3, no gosti su se probudili te sredinom poluvremena već stigli na minus dva (9:7). I nastavili su Sesvećani s dobrom igrom te do kraja prvog dijela stigli ne samo do izjednačenja, nego i minimalne prednosti (14:15). 

Nakon tri minute u drugom dijelu, Sesvećani su bili na tri razlike. I činilo se da polako preuzimaju konce igre u svoje ruke. No, domaćin je imao drugačije planove. Stalno je držao priključak i konačno, pet minuta prije kraja uspio stići do preokreta (28:27). U taktičkom nadmudrivanju, Varaždinci su uspjeli zabiti još dva, a gosti također dva pogotka. Posljednji napad imali su Sesvećani, ali nakon minute predaha promašili su s krila i otvorili priliku domaćinu za veliko slavlje (30:29). 

Marin Šutalo bio je jedan od domaćih junaka s 14 obrana. S osam pogodaka Tin Šestak bio je prvi strijelac pobjednika. 

Bilo je to ujedno i pretposljednje kolo Lige za prvaka, a u zadnjem kolu varaždinski rukometaši gostuju kod Spačve u Vinkovcima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje