Povežite se s nama

Život i društvo

Ovogodišnja 22. Olimpijada dječjih vrtića Varaždinske županije okupila preko 450 mališana, a pobjednici stigli iz Ivanca

Objavljeno:

- dana

Na stadionu „Sloboda“ u Varaždinu održale su se prave male olimpijske igre s mimohodom, paljenjem olimpijske baklje, podizanjem zastave, te pravim sportskim nadmetanjem.

Naime, radi se o 22. Olimpijadi dječjih vrtića Varaždinske županije na kojoj se natjecalo više od 450 dječaka i djevojčica iz 11 vrtića, a svoje sportsko umijeće pokazali su u disciplinama kao što su trčanje, bacanje loptice, štafeta, skok u dalj te u nogometu.

Olimpijadu je otvorila zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec istaknuvši pritom kako je zanimljivo i lijepo nazočiti događaju u kojem glavnu ulogu imaju djeca koja odmjeravaju svoje snage u nekoliko sportskih disciplina promičući na taj način olimpijske ideale kao što su zajedništvo, poštivanje pravila igre, poštivanje drugih natjecatelja te korektno navijanje.

– Danas, u ovo digitalno vrijeme, kada smo sve više pred računalima i drugim tehnologijama kao što je mobitel, itekako je važno da se djeca bave sportom i da već u ovoj predškolskoj dobi na jedan ispravan način dožive svu ljepotu i vrijednosti bavljenja sportom. Koristim priliku da osim djeci koja se natječu čestitke i pohvale uputim i organizatorima kojima su ova ponosna i nasmijana lica djece potvrda da iz godine u godinu stvaraju jednu lijepu priču i upravo zbog njih, zbog te djece, hvala im što nikad nisu ni pomislili odustati od ovako velikog i važnog projekta. Posebno hvala odgojiteljicama i odgojiteljima koji djecu zajedno s roditeljima bodre i usmjeravaju na njihovom putu odrastanja te ih potiču da se bave sportom – poručila je zamjenica župana Silvija Zagorec prilikom otvorenja.

Predsjednik Sportske zajednice Varaždinske županije Krešimir Čop, organizator natjecanja, naglasio je važnost sporta u odgoju djece.

– Uvijek govorim kako je sport više od tjelesne aktivnosti, jer on pridonosi cjelovitom razvoju osobe. Posebno tu želim istaknuti važnost samokontrole, efikasnog suočavanja s preprekama i važnost timskog rada. Kroz ovu olimpijadu djeca se dodatno povezuju, igraju, stječu neke nove prijatelje, zabavljaju se, a istovremeno usvajaju vještine koje su važne za cijeli život. Lijepo ih je vidjeti ovako vesele i razigrane – rekao je Čop zahvalivši se Varaždinskoj županiji što je povećala financijska sredstva prema Sportskoj zajednici u odnosu na prošlu godinu i to za 25%, a čak se 50 % od cijelog iznosa izdvaja za rad i aktivnosti mlađih uzrasnih kategorija.

Ovogodišnji pobjednik 22. Olimpijade dječjih vrtića Varaždinske županije su mališani dječjeg vrtića Ivančice iz Ivanca.

Život i društvo

Sv. Ilija: u srijedu spomen obilježavanje 35. obljetnice smrti vlč. Vilima Cecelje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom  35. obljetnice smrti vlč. Vilima Cecelje bit će održan spomen na ovog preminulog svećenika i dobrotvora u srijedu 3. srpnja u Svetom Iliji.

Najprije će na groblju u Svetom Iliji biti polaganje vijenaca i molitva na grobu vlč. Cecelje u 18.30, a potom sveta misa zadušnica u 19 sati u župnoj crkvi sv. Ilije.

Vlč. Cecelja svećenik je koji se do svoje smrti zalagao da se sačuva istina na poratna stradanja Drugog svjetskog rata, a koja su započela izručenjem u partizanske ruke na Bleiburško polje pristigle hrvatske vojske i civila.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Ovako izgleda dijelom zatvoreno križanje na ulazu u Varaždin gdje će ubrzo niknuti turbo rotor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Ulaz u Varaždin uskoro dobiva turbo rotor.

Naime, već oko dva mjeseca traju radovi u Gojancu, na gradnji turbo rotora na raskrižju državnih cesta DC2 i DC35 s Ulicom Braće Radića u Varaždinu vrijedni 1,2 milijuna eura bez PDV-a.

Investitor su Hrvatske ceste, a izvođač Colas Hrvatska.

Očekuje se završetak radova do kraja kolovoza ove godine.

Vozači su se već neko vrijeme na ovoj lokaciji vozili po raskopanim cestama te uz privremene regulacije prometa, a policija je javila da se od ponedjeljka, 1. srpnja, cesta zatvara za promet svih vozila kroz Ulicu Braće Radić u Varaždinu. Ovo znači da ako dođete iz smjera Vidovca ne možete ravno nego morate obilaznicom kroz Hrašćicu ili Poljanu Biškupečku.

Evo kako radilište turbo rotora izgleda u utorak, 2. srpnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje