Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Policijski pas Benđi prije nogometne utakmice u Varaždinu našao bengalke zakopane pod travom

Foto: PU varaždinska

Objavljeno:

- dana

U subotu, 25. svibnja, prije odigravanja nogometne utakmice između NK „Varaždina“ i NK „Osijeka“, policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Zagreb, obavili su protueksplozijski pregled Gradskog stadiona Varteksa u Varaždinu.

U pregledu je korišten i službeni pas za detekciju eksploziva Benđi koji je to prilikom markirao na travnatoj površini pri vrhu južne tribine, objavila je PU varaždinska. Policijski su službenici potom uklonili travnate busene na markiranom mjestu, ispod kojih su pronađene zakopane četiri PVC vrećice sa sadržajem od ukupno 71 komada bengalki, bljeskalica, topovskih udara i dimnih kutija.

Navedeno je oduzeto i pohranjeno do uništenja.

Život i društvo

Miroslavu Risu iz Nedeljanca, koji je stvorio “varaždinski zug“, dodijeljena plaketa za 30 godina obrtništva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Miroslavu Risu iz Nedeljanca, koji je stvorio “varaždinski zug“, dodijeljena plaketa za 30 godina obrtništva.

Miroslav Ris, vlasnik obrta autoprijevoz, ugostiteljstvo i trgovina Ris iz Nedeljanca, obilježio je proteklog vikenda vrijedan jubilej – 30 godina obrtništva.

Među brojnim čestitarima bili su i Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin i Igor Šoković, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, koji su ovom poznatom obrtniku uručili plaketu za 30 godina obrtništva.

– Obrt sam otvorio još 1994. godine. Počeo sam kao autoprijevoznik, no, kako naplata nije štimala, odlučio sam se za ugostiteljstvo. Završio sam i školu u Leskovcu u Srbiji i u svom objektu počeo sam nuditi jela s roštilja – ćevapčiće, punjene ćevapčiće, pljeskavice, kobasice i leskovački voz, koji sam nazvao – varaždinski zug.  S vremenom sam širio ponudu jela, a pokrenuo sam i vlastitu preradu i proizvodnju mesa po posebnoj leskovačkoj recepturi. Svoju djelatnost sam proširio i na ponudu seoskog turizma. Jedan sam od rijetkih obrtnika u našoj zemlji koji je s pedeset godina ostvario čak 30 godina obrtničkog staža – naglasio je ovaj poznati obrtnik iz Nedeljanca.

Sve je teže biti obrtnik

Miroslav Ris je u proteklih tri desetljeća ulagao i širio ponudu svog ugostiteljskog objekta na ulazu u Nedeljanec.

–  je teže biti obrtnik, u proteklih trideset godina puno se toga promijenilo. Konkurencija fast foodova je sve veća. Kao ugostitelj moraš puno raditi, biti organiziran, a kada sve zbrojiš ostane ti malo. Danas je puno teže voditi obrt nego prije trideset godina. Prije se je radilo s manjom maržom, davanja su bila manja, obrtnicima je ostajalo više a ljudi su bili zadovoljniji. No, meni je danas srce ispunjeno, sve je puno čestitara, a posebno mi je drago da su mi čestitke uputili i moji kolege obrtnici iz Obrtničke komore Varaždinske županije i Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin. Plaketa koju su mi uručili uz moj jubilej mi je posebno važna, jer je to priznanje mojih kolega obrtnika, koji znaju i razumiju s kakvim se sve izazovima susreću vlasnici obrta – rekao je Miroslav Ris, koji je uz 30 godina obrtništva proslavio i 50. rođendan te godišnjicu braka.

Kruh sa sedam kora                               

Na trideset godina obrtničkog staža Miroslavu Risu čestitao je Igor Šoković, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.

– Svaka je obljetnica vrijedna, no, ova ima posebnu težinu. Miroslav Ris je obrtnik već puna tri desetljeća i to u ugostiteljstvu, najzahtjevnijoj obrtničkoj grani. Ugostiteljstvo je kruh sa sedam kora, stoga od srca čestitam kolegi Miroslavu na ovom vrijednom jubileju – poručio je na svečanosti Igor Šoković, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.

Plaketu Udruženja hrvatskih obrtnika vlasniku ovog obrta uručio je predsjednik Vladimir Bais.

– Kolega Miroslav Ris danas ima puno razloga za slavlje. Biti obrtnik već trideset godina, preživjeti sve izazove i krize, sigurno zaslužuje veliko poštovanje. Miroslavu Risu želim još puno uspješnih godina u obrtništvu – rekao je Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, koji je Miroslavu Risu uručio i plaketu UHOV-a.  

Nastavite čitati

Život i društvo

Sv. Ilija: u srijedu spomen obilježavanje 35. obljetnice smrti vlč. Vilima Cecelje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom  35. obljetnice smrti vlč. Vilima Cecelje bit će održan spomen na ovog preminulog svećenika i dobrotvora u srijedu 3. srpnja u Svetom Iliji.

Najprije će na groblju u Svetom Iliji biti polaganje vijenaca i molitva na grobu vlč. Cecelje u 18.30, a potom sveta misa zadušnica u 19 sati u župnoj crkvi sv. Ilije.

Vlč. Cecelja svećenik je koji se do svoje smrti zalagao da se sačuva istina na poratna stradanja Drugog svjetskog rata, a koja su započela izručenjem u partizanske ruke na Bleiburško polje pristigle hrvatske vojske i civila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje