Povežite se s nama

Sport

Vraća li se Mario Kovačević na klupu Varaždina ili trener ostaje Nikola Šafarić?

Objavljeno:

- dana

Varaždinski prvoligaš sezonu je završio na 6. mjestu SuperSport HNL-a s 42 osvojena boda. No, sada se postavlja pitanje tko će Varaždince voditi iduću sezonu.

Trener Mario Kovačević, koji je u svojoj borbi sa zloćudnom bolešću ujedinio Hrvatsku, dobro se oporavio od operacije karcinoma pluća. Trenutno je na bolovanju, a ugovor s klubom mu istječe s 31. svibnjem.

Kovačevića je na klupi varaždinskog prvoligaša zamijenio Nikola Šafarić koji je imao dvojnu ulogu onoga sportskog direktora i trenera.

Šafarić je Varaždince vodio u 19 utakmica te je upisao sedam pobjeda, tri remija i devet poraza upisavši pritom 24 boda. Kovačević je s varaždinskim nogometašima u 17 utakmica uzeo 18 bodova.

Varaždinci su ove sezone osvojili 6. mjesto što je identičan plasman kao i prošle sezone, no ove sezone Varaždinci su osvojili četiri boda manje nego prošle sezone. Protekle sezone kada je cijelu sezonu vodio Kovačević Varaždinci su upisali 12 pobjeda, 10 remija i 14 poraza, a ove sezone 10 pobjeda, 12 remija i 14 poraza.

Tko će voditi Varaždince zasad nije službeno objavljeno, no neslužbeno doznajemo da će to biti Šafarić, dok je uloga skauta zbog zdravlja, odnosno manje količine stresa, ponuđena Kovačeviću.

Sport

Nogometna subota: Nikola Golenja Ribi presudio Varteksu, slavlje Podravine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predstavnici iz Varaždinske županije, Varteks i Podravina odigrali su susrete 7. kola 3. NL Sjever.

Varteks je na stadionu Sloboda poražen od Graničara iz Kotoribe s 2:0. Oba pogotka za Kotoripčane postigao je Nikola Golenja, popularni Ribi. U 19. minuti 34-godišnji veznjak pogodio je iz slobodnjaka, a isti igrač u strijelce se upisao u 53. minuti.

Ovim porazom Varteks je pao na 3. poziciju Lige s 15 osvojenih bodova, tri manje od vodeće Bilogore i dva manje od drugoplasiranog Poleta iz Sv. Martina na Muri.

Do slavlja istim rezultatom stigla je ludbreška Podravina protiv Pitomače. Golove za Ludbrežane postigli su Sven Golub i Noa Došen.

U Elitnoj ŽNL u subotu, 28. rujna odigrana su dva susreta. Ivančica i Razvitak odigrali su 1:1, dok je Dubravka-Zagorac s 2:0 svladala Novi Marof.

Nastavite čitati

Sport

3. NL Sjever: Varteks dočekuje Graničar, a Podravina Pitomaču

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteksa u subotu u 16 sati, igraju 7. kolo 3. NL Sjever,  po prvi puta s prve pozicije na tablici.

Protivnik će im biti šestoplasirani Graničar iz Kotoribe, ekipa koja je dosad jedno od najugodnijih iznenađenja prvenstva.

– Lijepo je biti prvi na tablici, ali to baš ništa ne znači ako se ne nastavimo dokazivati. Moramo to potvrđivati i napredovati iz kola u kolo, ako želimo biti na vrhu i na kraju sezone – rekao je Filip Hrženjak za klupske stranice.

Subotnji protivnik nije nimalo bezazlen; uostalom, tek su tri boda iza Bumbara.

Svakog protivnika respektiramo, a vidimo da je Graničar na vrlo dobroj poziciji na tablici. Znam da su doveli dosta novih igrača. Ipak, mi se ne bojimo nikoga, a nadam se da ćemo to i potvrditi u subotu. Kao i u svim dosadašnjim utakmicama, krećemo maksimalno ozbiljno od prve minute, uz podršku s tribina, i nadam se novim tri boda – zaključio je strijelac pobjedničkog gola u prošlom kolu protiv Dinama u Domašincu.

Dodajmo da nogometaši Podravine ugošćuju Pitomaču.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje