Povežite se s nama

Život i društvo

Robert Vugrin na čelu Projektnog tima za palijativnu skrb Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Projektni tim za palijativnu skrb Varaždinske županije održao je konstituirajuću ali i prvu radnu sjednicu. Za voditelja Projektnog tima izabran je zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin.

Projektni tim odgovoran je za praćenje provedbe aktivnosti i ostvarivanje očekivanih rezultata utvrđenih Strateškim planom razvoja palijativne skrbi. Tim ima zadaću identificirati ključne probleme ili prepreke koje se pojavljuju tijekom provedbe Strateškog plana, a koje se ne mogu prevladati na razini provoditelja pojedinih aktivnosti. U tom smislu projektni tim može predlagati rješenja i odluke kako bi se uočeni problemi ili prepreke učinkovito prevladale.

S obzirom na sastav članova Projektnog tima, pogodan je za poticanje suradnje i koordinaciju aktivnosti među različitim ustanovama i resursima na području Varaždinske županije.

– Možemo se pohvaliti da je Varaždinska županija među prvim županijama koje su provele veći dio aktivnosti određenih po Nacionalnom programu razvoja palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj. Ovo je jako osjetljiva tema, stoga pozdravljam donošenje strateških dokumenata, ali ako se po njima neće raditi, glavni ciljevi ostati će samo slovo na papiru. U Varaždinskoj županiji to nećemo dozvoliti – naglasio je voditelj projektnog tima Vugrin.

Na današnjoj konstituirajućoj, ali i prvoj radnoj sjednici, prezentiran je Prijedlog Strateškog plana razvoja palijativne skrbi u Varaždinskoj županiji 2018.-2022. te kroz raspravu i prijedlozi za određene dopune i izmjene.

Opći cilj ove strategije je uspostava  funkcionalnog, efikasnog, empatičnog i evolutivnog sustava palijativne skrbi na području Varaždinske županije koji pruža visoko kvalitetnu integriranu skrb.

Strateški ciljevi same strategije odnose se na izradu i vođenje županijskog registra palijativnih bolesnika, razvoj komunikacijske mreže pružatelja palijativne skrbi za kontinuiranu palijativnu skrb, županijske mreže za terapiju boli u palijativi, uključivanje volontera na svim razinama palijativne skrbi, razvoj posudionice pomagala na području Varaždinske županije te izgradnju i unapređenje kapaciteta palijativne skrbi.

Varaždinska županija dovršetkom izgradnje Centra za palijativnu skrb u Novom Marofu, čija je vrijednost gotovo 52 milijuna kuna, raspolagati će sa skoro 30% ukupno ugovorenih smještajnih kapaciteta za palijativnu skrb u Republici Hrvatskoj.

Članovi Projektnog tima za palijativnu skrb Varaždinske županije su: Nataša Dumbović, koordinatorica palijativne skrbi Varaždinske županije, Renato Podbojec, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije, Mladen Smoljanec, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, Irena Stipešević Rakamarić, zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, Ksenija Gorajšćan, administrator u  Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, Željko Vojnović, voditelj Odjela za hematologiju, onkologiju i kliničku imunologiju Opće bolnice Varaždin, Tatjana Jurkin Vnučec, v.d. pročelnica Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Marijana Neuberg, viši predavač na stručnom studiju sestrinstva Sveučilišta sjever Varaždin, Nebojša Buđanovac, ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Lovorka Horvat, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo i Andrea Sever Cafuk  savjetnica za zdravstvenu zaštitu Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje