Povežite se s nama

Sport

Hana Valjak i Marin Bjeliš pobijedili u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Kadeti Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na Slovenskom pokalu u kajak slalomu za mlađe kategorije održanom u Mostu na Soči.

Na natjecanju je nastupilo 65 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije.

U kajaku jednosjedu (K-1) kod mlađih kadetkinja Leona Habek plasirala se na 4., a Luna Šafran na 5. mjesto. Kod mlađih kadeta u kajaku Borna Valjak plasirao se na 8. mjesto.

U kategoriji starijih kadetkinja Hana Valjak pobijedila je u kajaku jednosjedu. Kod starijih kadeta u kajaku pobijedio je Marin Bjeliš, Neo Vugrek bio je 4., Domagoj Kracik 8., Domagoj Cerovečki plasirao se na 9., a Viktor Žmegač na 12. mjesto.

Na nabujaloj rijeci Vltavi u Pragu održana je treća utrka Svjetskog kupa u kajak slalomu. Kajak kanu klub Varteks na natjecanju je predstavlja Katja Bengeri u sastavu reprezentacije Hrvatske. Nastupila je u dvije discipline, te se u kanu jednosjedu (C1) plasirala na 31. mjesto, dok se u kategoriji kajaka plasirala na 38. mjesto.

Sport

FOTO Leon Belcar doveo nogometaše Varaždina do pobjede protiv Istre 1961

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

NK Varaždin je u prvoj utakmici 7. kola Supersport HNL-a pred domaćom publikom rezultatom 1:0 pobijedio Istru 1961.

Trener Nikola Šafarić izveo je identičan sastav kao i protiv Šibenika u 6. kolu. Na golu Zelenika, dva stopera Ba i Nekić, na bokovima Boršić lijevo, Maglica desno, u sredini Marina i Belcar, ispred njih Šego, Latković i Mitrovski te u vršku napada Dabro.

U 2. minuti izvrsna prilika za goste. Ubacio se Lisica, no Zelenika je odlično obranio.

U 31. Varaždin se probudio. Šego se ubacio u kazneni prostor, ubacio na peterac, no obrana Istre 1961 otklonila je opasnost. U 43. minuti prvi udarac Varaždina u okvir gola. Sveprisutni Šego je sam sebi kreirao priliku, no vratar Istre 1961 Majkić obranio je udarac.

Na startu drugog dijela sjajno je intervenirao varaždinski vratar Zelenika koji je obranio snažan udarac Vuka. I onda u 78. minuti Varaždin je poveo. Michele Šego je ubacio s lijevog krila, Nekić je glavom pogodio prečku, a na loptu je natrčao Belcar i pospremio je u gol.

Varaždinci su ovom pobjedom skočili na 4. mjesto Lige s 12 osvojenih bodova. U idućem kolu gostuju kod Osijeka.

Nastavite čitati

Sport

3. NL Sjever: Varteks kod svoje crne mačke, Podravina kod aktualnih prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravina i Varteks, predstavnici Varaždinske županije u 3. NL Sjever u subotu, 21. rujna igraju susrete 6. kola.

Varteks odlazi u goste Dinamu iz Domašinca.

Nitko osim Dinama Domašinec lani nije Varteksu oduzeo čak sedam bodova iz tri utakmice. Na domaćem terenu su Domašinčani slavili s čak 4:1, gdje su Bumbari promašili čak dva penala, a onda su ih ‘šokirali’ i na Slobodi, da bi tek posljednji susret završio remijem.

– Znam da je Varteks lani prošao loše s Dinamom, svjesni smo da su dobra ekipa, sa Žulićem sam i igrao, ali tu je i iskusni Krznar, ali i dosta mladih igrača, tako da nam neće biti lagano – rekao je Niko Mihalinec, igrač Varteksa.

Podravina pak u subotu, 21. rujna gostuje kod Poleta u Sv. Martinu na Muri.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje