Povežite se s nama

Crna kronika

Usred bijela dana dvojac u Varaždinu okrao ženu na ulici: gurnuli su je s bicikla i uzeli novac

Objavljeno:

- dana

U ponedjeljak, 24. lipnja oko 13.20 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, dvojica nepoznatih muškaraca drsko su okrala 44-godišnju ženu, javili su danas iz PU varaždinske.

Kako je utvrđeno, ona je upravljala biciklom, pri čemu je jedan od nepoznatih muškaraca također na biciklu, istu gurnuo nadlakticom, uslijed čega je pala na tlo. Pritom je s bicikla pala i njezina torba s novčanikom.

U tom je trenutku drugi muškarac uzeo novčanik i iz njega uzeo i otuđio iznos od nekoliko stotina eura. Nakon toga je odbacio novčanik te su se obojica počinitelja udaljila biciklima s mjesta događaja. 

Prilikom zaprimanja kaznene prijave, prijaviteljici je ponuđena liječnička pomoć, ali je istu odbila.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Crna kronika

Teška prometna nesreća u Međimurju: biciklist hitno prevezen u bolnicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na državnoj cesti D-20 između Draškovca i Donjeg Mihaljevca u subotu, 28. rujna oko 19:20 sati došlo je do teške prometne nesreće.

Vozač automobila čakovečkih registracija udario je biciklista koji se kretao u istom smjeru.

Biciklist je hitno prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec. Zbog očevida, dionica ceste od 19:55 zatvorena je za promet.

Nastavite čitati

Crna kronika

Nakon aktivacije alarma u skladištu prehrambenih proizvoda čakovečki policajci pronašli provalnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 21. rujna, u 8:36 sati Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je telefonsku dojavu zaštitarske tvrtke o uključenju provalnog alarma u skladišnom prostoru u Čakovcu, Ulici bana Josipa Jelačića.

Izlaskom na mjesto događaja čakovečki policajci u spomenutom skladišnom prostoru pronašli su 29-godišnjaka te su ga zbog sumnje u počinjenja kaznenog djela teške krađe, uhitili i priveli u policijsku postaju. Tijekom privođenja 29-godišnjak je raznim pogrdnim riječima vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 29-godišnjak u subotu, 21. rujna oko 8:30 sati u Čakovcu, Ulici bana Josipa Jelačića, provalio u dvije skladišne prostorije prehrambenih proizvoda, odakle je ukrao termalnu vitrinu za posluživanje hrane. Ukradenu vitrinu osumnjičeni je iznio na dvorište, a zatim se vratio u skladište, gdje su ga pronašli čakovečki policajci. Materijalna šteta dostavljenim odštetnim zahtjevom poduzeća iz Čakovca, procijenjena je na nekoliko stotina eura.

Protiv 29-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Ujedno, zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika te time počinjenja prekršaja iz 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 29-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje