Povežite se s nama

Život i društvo

Streličari iz sedam zemalja ovog vikenda u Novom Marofu

Objavljeno:

- dana

U Novom Marofu na igralištu ŠNK „Novi Marof“ u subotu 29.06.2024. godine s početkom u 09,00 sati održat će se Srednjeeuropski kup u streličarstvu (Central European cup), uz sudjelovanje 150 streličarki i streličara iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Slovačke, Češke, Rumunjske , Srbije i Hrvatske.

Streličarke i streličari natjecat će se u kategorijama kadeta (U18), juniora (U21) i seniora u stilu zakrivljenog, složenog i golog luka priznatih od strane Svjetske i Europske streličarske federacije. Bit će to 2. postaja od četiri (Slovenija-Lendava, Hrvatska-Novi Marof, Austrija-Gallizien i finale u Mađarskoj-Budimpešta) iz ciklusa Srednje europskog kupa.

Grebengradskim streličarima je ovo treća godina u nizu kako im je povjerena organizacija ovog natjecanja, a iz direkcije Cupa stižu samo pohvale za dosadašnji visoki nivo organizacije, pa ne sumnjamo da će to tako biti i ove godine.

U subotu se ne završavaju streličarska uzbuđenja u Novom Marofu, jer u nedjelju 30.06.2024. na istom mjestu „Grebengradski streličari“ su organizatori Prvenstva Hrvatske na otvorenom za mlađe uzrasne kategorije i to  U11, U13 i U15 u muškoj i ženskoj konkurenciji u stilu zakrivljenog, složenog, golog, tradicionalnog i dugog luka.

Život i društvo

Sv. Ilija: u srijedu spomen obilježavanje 35. obljetnice smrti vlč. Vilima Cecelje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom  35. obljetnice smrti vlč. Vilima Cecelje bit će održan spomen na ovog preminulog svećenika i dobrotvora u srijedu 3. srpnja u Svetom Iliji.

Najprije će na groblju u Svetom Iliji biti polaganje vijenaca i molitva na grobu vlč. Cecelje u 18.30, a potom sveta misa zadušnica u 19 sati u župnoj crkvi sv. Ilije.

Vlč. Cecelja svećenik je koji se do svoje smrti zalagao da se sačuva istina na poratna stradanja Drugog svjetskog rata, a koja su započela izručenjem u partizanske ruke na Bleiburško polje pristigle hrvatske vojske i civila.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Ovako izgleda dijelom zatvoreno križanje na ulazu u Varaždin gdje će ubrzo niknuti turbo rotor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Ulaz u Varaždin uskoro dobiva turbo rotor.

Naime, već oko dva mjeseca traju radovi u Gojancu, na gradnji turbo rotora na raskrižju državnih cesta DC2 i DC35 s Ulicom Braće Radića u Varaždinu vrijedni 1,2 milijuna eura bez PDV-a.

Investitor su Hrvatske ceste, a izvođač Colas Hrvatska.

Očekuje se završetak radova do kraja kolovoza ove godine.

Vozači su se već neko vrijeme na ovoj lokaciji vozili po raskopanim cestama te uz privremene regulacije prometa, a policija je javila da se od ponedjeljka, 1. srpnja, cesta zatvara za promet svih vozila kroz Ulicu Braće Radić u Varaždinu. Ovo znači da ako dođete iz smjera Vidovca ne možete ravno nego morate obilaznicom kroz Hrašćicu ili Poljanu Biškupečku.

Evo kako radilište turbo rotora izgleda u utorak, 2. srpnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje