Povežite se s nama

Život i društvo

Hodočašće Varaždinaca Majci Božjoj Bistričkoj nastavlja se danas zavjetnom svetom misom

Objavljeno:

- dana

Varaždinci su u subotu, 29. lipnja, po 335. puta hodočastili Majci Božjoj Bistričkoj. 

Nakon blagoslova u varaždinskoj katedrali mnogi su vjernici poslije 3 sata u noći  krenuli tradicionalnim hodočasničkim putem i zaustavili se u Belskom dolu na okrijepi koju su i ovaj put pripremili vrijedni članovi DVD Biškupec uz pomoć i donaciju Grada Varaždina.

Biskup mons. Bože Radoš i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj zajedno s mnoštvom vjernika okupili su se u 14 sati kod crkve na Vinskom vrhu odakle je krenula ulazna procesija prema  svetištu Majke Božje Bistričke.

Zavjetno hodočašće Varaždinaca nastavlja se danas u 11 sati kada će biti služena zavjetna hodočasnička sveta misa.

Život i društvo

Sretan kraj potrage: HGSS i policija u Međimurju pronašli muškarca koji se udaljio iz doma

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 3. srpnja 2024. godine oko 12 sati u Orehovici iz doma za odrasle se u nepoznatom smjeru udaljio stariji muškarac.

 Po dojavi je zajedničkim hitnim angažmanom djelatnika HGSS Čakovec (uz uporabu drona) i pripadnika Policijske uprave međimurske u kasnim popodnevnim satima istog dana pronađen je taj muškarac u polju kukuruza.

 Muškarac je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena pomoć te je utvrđeno da nema vidljive ozljede.

 Prilikom pretrage terena sudjelovalo je ukupno osam policijskih službenika i 11 pripadnika HGSS s dva potražna tima K9 sa službenIm psima i jednim dronom.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Pogledajte kako se uredilo popularno varaždinsko Šetalište Vatroslava Jagića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Park Vatroslava Jagića dobiva novu vizuru, a uređene su šetnice. Dio je to sveobuhvatnog projekta.

Podsjetimo da su ranije u Gradu Varaždinu najavili projekt revitalizacije drvoreda te preuređenja šetnice za pješake s novim stazama za bicikliste.

Projekt je vrijedan oko 600.000 kuna te se financira iz Proračuna Grada Varaždina, a obuhvaća uklanjanje starih stabala i sadnju mladih lipa visine šest metara.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje