Povežite se s nama

Sport

Evo kako će iduće sezone izgledati županijske nogometne lige

Objavljeno:

- dana

Poznat je sastav svih županijskih nogometnih liga. Elitna ŽNL u novoj sezoni brojit će 12 klubova. Igrat će se dvokružno, a potom slijede Lige za prvaka i Lige za ostanak.

U Elitnoj ŽNL ostaje Novi Marof, aktualni prvak, potom Nedeljanec, Bednja, Polet iz Tuhovca, Ivančica, Dubravka-Zagorac, Jalžabet, margečanska Mladost, vidovečka Budućnost, Razvitak iz Čičkovine, dok u rang više tako ulaze Plitvica iz Gojajnca koja je prošle sezone završila na 3. mjestu 1. ŽNL te Trnje kao petoplasirana momčad 1. ŽNL. Prva županijska liga brojat će također 12 klubova s istim sistemom natjecanja kao i Elitna ŽNL. U 1. ŽNL ušli su Obreš, aktualni prvak 2. ŽNL i Nova Ves, drugoplasirana momčad 2. ŽNL te cestički Polet koji je ispao iz Elitne ŽNL. Od prošle sezone tu su još Beretinec, Drava (Sv. Đurđ), varaždinska, toplička i sigetčka Mladost, Plitvica Selnik, Zadrugar, Zelengaj i Sloboda iz Tužnog. 

Druga županijska liga od nove sezone imat će 14 klubova koji će se natjecati u 26 kola. Novi stanovnici te lige su Čevo koje je ispalo iz 1. ŽNL, Klenovnik, prvak varaždinske 3. ŽNL te Novakovec, prvak ludbreške ŽNL. U 2. ŽNL su kao i prošle sezone Bukovčan 27, Dinamo 01, Lepoglava, šemovečka Mladost, Orač iz Petrijanca, Podravac Kitro, martijanečki Polet, Poljanec, Poljoprivrednik, Radnički iz Hrženice te varaždinska Sloboda. 

U ludbreškoj 3. ŽNL natjecat će se osam klubova koji će trokružno odrediti prvaka. Tu su Ajax iz Komarnice, Bukovčan, Gora, Karlovec, Lunjkovec, Mladost (SP), Sloga iz Slokovca i Struga. U varaždinskoj 3. ŽNL natječe se 10 klubova. Nakon 18 odigranih kola rasporedit će se klubovi u Ligu za prvaka i Ligu za ostanak. Natjecat će se Bratstvo, Dinamo iz Babinca, Omladinac, Podravac, Rudar 47, Sračinec, Vindija, Udarnik 32, Vinica i Vratno. 

Sport

Varteks igra kod Poleta u Sv. Martinu: Bit će to pravi derbi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteksa koji se natječu 3. NL Sjever trebali su u subotu, 5. listopada u 16 sati igrati derbi kola u Sv. Martinu na Muri.

No, susret se zbog velikih količina padalina koje su natopile teren u Sv. Martinu na Muri odgodio za nedjelju, 6. listopada.

Bumbari se susreću se s drugoplasiranom ekipom Lige i aktualnim prvakom.

Znamo ih kao prijatelje, kao suigrače iz proteklih dana, dobro se poznamo, i mi znamo njih, i oni znaju nas. Dugo godina su u vrhu, imaju stoga i taj pobjednički mentalitet. Vjerujem da smo ekipa koja može doći tamo i poremetiti njihove planove. Sigurno će biti dobra i neizvjesna utakmica i za gledatelje, doći će puno i naših navijača, bit će to pravi derbi – rekao je stoper Varteksa Ivan Ptiček za klupske stranice.

Podravina susret 8. kola igra u utorak, 8. listopada u 16 sati kod Međimurja.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Dinama: Trebat će nam puno energije, trke i odgovornosti u obje faze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u nedjelju, 7. listopada u 16 sati na stadionu Varteksa u sklopu 9. kola SuperSport HNL-a dočekuju Dinamo.

Dinamo u Varaždin dolazi nakon remija (2:2) protiv Monaca u Ligi prvaka.

– Prije svega čestitao Dinamu. Odigrali su vrhunski, šteta što ih nije nagradilo, odnosno da nisu pobijedili. Lige prvaka ne oprašta pogreške. Još su jednom potvrdili da su najkvalitetnija momčad u ligi. Čeka nas zahtjevna ozbiljna utakmica protiv protivnika koji ima veliku širinu. Trebat će nam puno energije, trke i odgovornosti u obje faze ako želimo do pozitivnog rezultata, no želimo nastaviti niz neporaženosti kod kuće– ističe Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U SuperSport HNL-u Varaždinci su na 4. mjestu, a Dinamo je treći.

-Dinamo je s novim trenerom Bjelicom goropadan. Kako je on najavio nema razlike je li to kup, prvenstvo ili Liga prvaka, Dinamo će napasti od početka. On su u europskom ritmu i ne trebamo se zamarati s time jesu li umorni. Naravno da su se potrošili protiv Monaca, no navikli su igrati u to ritmu – utakmice svaka tri, četiri dana. Sigurno će biti perioda kada će biti dominantniji, a bit će i perioda kad ćemo mi biti dominantni i taj period treba iskoristiti – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje