Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Rafalei i Krila Oluje u petak najavili spektakl na varaždinskom nebu

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Spektakularnom petnaestominutnom vježbom koju su na nebu iznad Varaždina izvela dva borbena zrakoplova Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te senzacionalnim programom akrobatske grupe Krila Oluje, u petak poslijepodne najavljen je CIAV 2024. (Croatian International Airshow Varaždin), najveća zrakoplovna priredba u ovom dijelu Europe, koja će biti održana na varaždinskom aerodromu u subotu i nedjelju, 13. i 14. srpnja.

Na varaždinski aerodrom u petak je sletjelo šest Pilatusa C -9, koji su sudjelovali u uzbudljivom akrobatskom programu, ali i školsko – borbeni zrakoplov Galeb G-2, zatim MIG – 15, popularni „Fagot“ koji je doletio iz Poljske te helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva – Black Hawk i Kiowa Warrior.

– Današnja generalna proba pokazala je da je sve spremno za sutrašnji spektakl. Na varaždinskom nebu već danas su grmjeli naši Rafalei, piloti akrobatske grupe Krila Oluje izveli su u punoj formaciji spektakularni program. Na aerodromu je već i Antonov An-2 iz kojeg će sutra iskočiti padobranci koji će na svečano otvorenje donijeti zastave suorganizatora ovogodišnjeg mitinga – Grada Varaždina i Varaždinske županije, a uskoro će sletjeti i dva zrakoplova Alpha Jet iz Red Bull flote iz Salzburga. Ovogodišnji CIAV će biti spektakularna zrakoplovna priredba, zato pozivam sve ljubitelje zrakoplovstva da sutra dođu na varaždinski aerodrom. Program će početi već u 10 sati, od kada će posjetitelji na varaždinskom aerodromu imati priliku razgledati i veliku izložbu s prezentacijom tehničko – taktičkog zbora Hrvatske vojske. Letački program će započeti u 14 sati preletom Rafalea, a sve do 19 sati na nebu iznad Varaždina odvijat će se dinamičan letački program – istaknuo je Robert Mišak, predsjednik Aerokluba Varaždin.

Pilote iz akrobatske grupe Krila Oluje, nakon spektakularnog programa, na varaždinskom je aerodromu pozdravio varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj.

– Danas smo vidjeli doista impresivan program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, prelet borbenih zrakoplova Rafale i program koji je izvela akro grupa Krila Oluje. No, to je tek dio vrhunskog programa na ovogodišnjem CIAV-u, koji smo ostvarili uz podršku Hrvatske vojske, kojoj zahvaljujem na angažmanu i podršci u organizaciji ove, najveće zrakoplovne priredbe u Hrvatskoj. Pozivam sve da ovog vikenda dođu na obnovljeni varaždinski aerodrom i da dožive spektakl na varaždinskom nebu – poručio je gradonačelnik Varaždina.

Cijena dnevne ulaznice za odrasle je 14 eura, djeca do 12 godina neće plaćati ulaznicu za ovu atraktivnu zrakoplovnu priredbu, a spoterske ulaznice koštat će 45 eura.

Organizatori su za posjetitelje pripremili i bogatu ugostiteljsku ponudu a osigurano je i dovoljno besplatnih parkirnih mjesta uz varaždinski aerodrom.

Ova atraktivna zrakoplovna priredba bit će održana pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, i u suorganizaciji Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Zabava & Stil

FOTO Fitness trenerica Laura Oković nova je Miss Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U centralnom šatoru gradskog parka Lepoglava u sklopu 28.Međunarodnog festivala čipke izabrana je Miss Varaždinske županije. Pobijedila je Laura Oković.

Laura ima 20 godina i radi kao fitness trenerica u teretani u Varaždinu.

– Za sebe mogu reći da sam vrlo aktivna osoba. U slobodno vrijeme bavim se fitnessom što mi pruža smirenost i stvara disciplinu. Velika sam ljubiteljica životinja, koje mi donose radost i pozitivnu energiju. Pored toga, izuzetno sam vješta u području dizajna, posebno u retuširanju fotografija i kreiranju logotipa, što mi omogućava da kreativno izrazim sebe kroz taj stil. Želim biti uvijek jedinstvena bez obzira na to što drugi pričali. Moramo naučiti živjeti život punim plućima, jer će nam biti žao što nismo živjeli kako smo željeli. Cijeni ono što imaš, budi zahvalan i teži ka boljem – izjavila je.

Prvom pratiljom proglašena je Tajana Punčec.

Povezivanje tradicije izrade lepoglavske čipke, izbora Miss Hrvatske i suvremenih modnih kolekcija zanimljiv je način da se spoje kulturna baština, ljepota i moderna moda.  Osam natjecateljica izbora Miss Varaždinske županije nosile su kolekciju Calico Mood koja je nedavno bila predstavljena i na 16.Riječkim stepenicama. Poseban pečat ovoj kolekciji dao je nakit ručno izrađen upravo od elemenata lepoglavske čipke. Za Calico MOOD kolekciju, ovaj jedinstveni nakit izradila je poznata lepoglavska umjetnica Snježana Varović, unoseći u kolekciju dašak tradicije i umjetničkog izraza.

Osim ove modne kolekcije djevojke su nosile i haljine Nikolina wedding store. Uljepšali su ih vizažistica Martina Peršić i frizerski salon Lucifriz vl. Lucija Borak.

Program u kojem je nastupila Gabriela Hrženjak vodi je predstavnica Hrvatske na 71. Miss World Lucija Begić. Nastupila je i plesna skupina djevojčica iz Osnovne škola Ivana Rangera Kamenice.
– Hvala Varaždinskoj županiji na čelu sa županom Anđelkom Stričakom koji je i ove godine prihvatio pokroviteljstvo i prepoznao važnost ove manifestacije od nacionalne važnosti. Također velike zahvale gradu domaćinu Lepoglavi te gradonačelniku Marijanu Škvarić kao i Turističkoj zajednici grada Lepoglave i direktorici Ljubici Dubovečak te Printego dizajnu i Kos transporti – izjavila je Iva Loparić Kontek vlasnica licence Miss Hrvatske.

Miss Varaždinske županije je stekla pravo natjecanja na 30. Miss Hrvatske, a dobila je i vrijednu tijaru optočenu dragim kamenjem smaragdom i labradoritom, Gemstone gallery by Ivana Milun. 

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Lidija Bačić ugrijala hladnu subotnju večer u Beretincu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Općina Beretinec slavi svoje dane, a tim je povodom jučer održan i koncert Lidije Bačić.

Publici nisu smetale ni niske temperature, a pjevačica je dodatno ugrijala atmosferu.

U nastavku pogledajte kako je bilo jučer u Beretincu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje