Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Streličari u šoku: prvi put u 20-ak godina netko uništio njihovo strelište u Dravskoj šumi

Objavljeno:

- dana

PRIJAVA POLICIJI

Članovi varaždinskog Streličarskog kluba Cekin ostali su u šoku kad su jučer stigli u Dravsku šumu, do uređenog strelišta na kojem su upravo sad trebali početi treninzi.

– Dočekao nas je zvjerski vandalizam. Osim što su mete uništene te će biti potrebno nabaviti nove, vandali su streličarima na neko vrijeme onemogučili treniranje upravo sad kad kreće vanjska streličarska sezona – istaknula je Božena Šimek-Šuplika, predsjednica Sreličarskog saveza Varaždinske županije, članica “Cekina” i višestruka prvakinja Hrvatske u streličarstvu.
 

Ističe da Klub već 20-ak godina koristi teren u vlasništvu Grada Varaždina, ali nikad se ništa slično nije dogodilo.

– Nije zapamćeno da su mete, koje se na terenu nalaze tijekom cijele godine, bile na bilo koji način bile devastirane, iako su se njima povremeno služile i osobe koje nisu članovi Kluba. Slučaj je prijavljen PU varaždinskoj, pa se najiskrenije nadamo da će zasad nepoznati počinitelj uskoro biti priveden pred lice pravde – navela je Šimek-Šuplika.
 

Izvor: Foto: SK CEKIN

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje