Povežite se s nama

Sport

Ranteš prije Pariza: Mislim da bi trebalo proći onako kako sam isplanirao

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u ponedjeljak, 22. srpnja je u Gradskoj vijećnici priredio prijem za Marina Ranteša i Ivanu Malobabić koji su izborili nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Varaždinski BMX biciklist Marin Ranteš izborio je nastup za Pariz nakon što je kroz kvalifikacijske turnire u Šangaju i Budimpešti osigurao šesto mjesto, što je potvrdilo njegovu kvotu za Olimpijske igre, gdje će se natjecati u disciplini BMX slobodni stil. Ranteš je prvi BMX biciklist iz Hrvatske kojemu je uspjelo plasirati se na Olimpijske igre.

– Nisam još svjestan da odlazim na Olimpijske igre, ali osjećam se super, 100 posto sam spreman i mislim da bi sve trebalo proći onako kako sam si isplanirao. Rebra su još potrgana, ali ne osjećam bolove što mi puno znači jer sam se mogao i psihički i fizički odmoriti – rekao je Marin Ranteš.

Stolnotenisačica Ivana Malobabić kvalificirala se kroz svjetsku ranglistu, igrajući turnire i sakupljajući bodove.

– Očekivanja u stolnom tenisu ovise dosta o ždrijebu, voljela bih u prvom kolu izbjeći neku od Azijatkinja dok se malo ne priviknem na uvjete i na stol, a onda slijedi borba do kraja. Olimpijske igre su ostvarenje sna svakog sportaša jer se tamo natječu najbolji od najboljih. Jako sam sretna što mogu predstavljati Hrvatsku i vjerujte mi da ću dati sve od sebe – dodala je.

– Čestitam našim sportašima na uspjehu, ponosan sam što Grad Varaždin ima dostojne predstavnike, a u ime svih sugrađanki i sugrađana Grada Varaždina želim im odličan rezultat i plasman. Grad Varaždin će sufinancirati svakoga od njih u iznosu 2.000 eura putem Zajednice sportskih udruga grada Varaždina – istaknuo je Bosilj.

Gradonačelnik je podsjetio da će na Olimpijskim igrama u Parizu nastupiti i Sandro Meštrić, rodom iz Gornjeg Kneginca, koji je bio član GRK Varaždin 1930, sad je član poljskog Kielca, Sara Kolak koja je prve atletske korake napravila u AK Sloboda, a varaždinski košarkaški sudac Dražen Štrok bit će jedan od 20 sudaca košarke u invalidskim kolicima na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama.

Sport

Rukometašice Koke dobre se držale u prvom dijelu, no Lokomotiva na kraju uvjerljivo slavila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u sklopu 2. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene gostovale su kod Lokomotive, a Zagrepčanke su slavile s 33:20.

Prvo poluvrijeme bilo je jako izjednačeno. Prednost domaćeg sastava uglavnom je iznosila pogodak ili dva. Tek u samoj završnici Lokosice su otišle na plus četiri (11:7). Koka je u posljednjim trenucima zabila još jedan pogodak pa je na predahu rezultat bio 11:8. 

Još kratko vrijeme u nastavku potrajala je neizvjesnost, a onda je zagrebački sastav povezao pet pogodaka za redom, posložio svoju obranu onako kako je zamislio, ostavio suparnice sedam minuta bez pogotka i pobjegao u sigurnu zonu od osam pogodaka razlike (22:14). Do ulaska u posljednjih deset minuta, domaće su imale još jedan dobar niz tako da su mirno odradile završnicu susreta. Na kraju su slavile s 13 razlike (33:20).

S 15 obrana susret je obilježila Lea Zetović. Po šest pogodaka dala su krila Lara Burić, Tena Japundža i Mela Mehmedović. Kod gošći ukupno 11 obrana dvije vratarke: Sara Šopar devet, Nika Galinec dvije. Najučinkovitije Varaždinke bile su Nika Strahija i Tara Đelekovčan s po pet pogodaka.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Veseli nas opet ta nula i da nas nitko nije nadigrao

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u 6. kolu SuperSport HNL-a kod Šibenika su odigrali 0:0.

Treći je to remi Varaždina ove sezone, a zanimljivo da su sva tri završila rezultat 0:0.

– Šteta što nismo iskoristili neke izgledne situacije za postići pogodak, ali nema se što zamjeriti dečkima. Stvarno su dali sve od sebe po ovim teškim uvjetima za igru, od terena i od ovog vjetra, tako da svaka im čast. Dali su sve od sebe, nije nas nagradilo, ali veseli nas opet ta nula i idemo dalje. Naravno, malo još fali i šteka ta završnica, ali veseli da nas nitko nije nadigrao, da smo dobri, da se možemo sa svima ravnopravno nositi i to je stvarno užitak raditi s takvom jednom grupom ljudi – ističe Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

Varaždincima slijedi domaći susret s Istrom 1961. Utakmice se igra u petak, 20. rujna u 18 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje