Povežite se s nama

Sport

Nogometaši Varaždina remijem otvorili novu sezonu

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina otvorili su novu sezonu SuperSport HNL-a. U 1. kolu gostovali su kod Gorice i završilo je 0:0.

Trener Nikola Šafarić izveo je sastav: Zelenika – Škaričić, Nekić, Ba, Boršić – Marina, Lusavec – Mitrovski, Belcar, Šego – Dabro.

Imali su Varaždinci gotovo cijeli susret inicijativu i bili opasniji, no to nisu uspjeli kapitalizirati pogotkom.

Zatresli su mrežu 45. minuti, no označno je zaleđe Dabre. Na početku drugog dijela umjesto Belcara ušao je Nevers koji unio mnogo živosti. U 50. minuti Varaždinci su kombinirali po lijevoj strani, Marina je proslijedio Mitrovskom u sredinu. Ipak njegov udarac otišao je pored gola. Najbolju priliku vidjeli smo u 65. minuti. Ubacio je Škaričić s desne strane, a varaždinski napadač Dabro gađao je iz voleja, no Radošević vršcima prstiju odbija u korner.

Imali su Varaždinci još dobru priliku u 92. minuti. Mitrovski je iz slobodnjaka dodao prizemno Boršiću, čiji je udarac sa 16 metara otišao daleko iznad grede.

Na kraju je ostalo 0:0. U idućem kolu Varaždinci dočekuju Rijeku.

Sport

FOTO Varteks solidno parirao Osijeku na stadionu Sloboda pred 2800 gledatelja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nogometaši Varteksa dobro su parirali prvoligašu Osijeku u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa. Na stadionu Sloboda pred 2800 gledatelja Osječani su slavili s 3:1.

Već na samom startu u 10. minuti obrana Varteksa je popustila i to je iskoristio Marko Soldo i prošetavši se kroz kazneni prostor zabio je za 1:0.

U nastavku su Osječani imali nekoliko dobrih prigoda, no mreža domaćina nije se tresla. Najopasniji je bio Petar Pušić. On je dobro prošao u 18. minuti, no otišlo je preko gola.

U 40. minuti isti igrač je pak potegnuo s 20 metara, Varteksov golman Banfić je odbio do Hernanija koji je pogodio gredu.

Drugi dio bio je nešto sadržajniji. U 55. minuti najbolja prilika Varteksa dotad. Dino Kovačec je dao povratnu loptu za Matiju Kanceljaka koji je tukao tik uz vratnicu.

I onda je u 61. minuti stigao drugi gol Osijeka. Zabio je Arnel Jakupović koji je izbio sam pred Banfića i zabio.

Isti igrač tri minute kasnije promašio je nemoguće, no u 73. minuti već je bio 3:0 za goste. Zabio je Lima koji je pobjegao domaćoj obrani i mirno matirao Banfića.

I onda u 77. minuti opće oduševljenje na tribinama. Nakon odlične akcije, Dejan Glavica je smanjio na 3:1.

U sami smiraj utakmice Soldo je dva puta u 88. minuti zatresao stativu, no rezultat se nije mijenjao. Imali su i domaći priliku u 90. minuti, no Kanceljak se spetljao pred Melenicom.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Nije slučajno da smo od priprema pa dosad izgubili samo dvije utakmice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 20. rujna, u 18 sati igraju susret 7. kola SuperSport HNL-a protiv NK Istre.

Nakon šest odigranih kola Varaždinci drže 5. mjesto Lige s devet osvojenih bodova.

Puljani su samo mjesto iza, sa sedam bodova na kontu.

– Čeka nas fizički najzahtjevnija utakmica dosad. Moramo prihvatiti tu duel igru gostiju. Imaju brze, agresivne napadače pa moramo biti oprezni prema natrag. No, imamo svoje adute i idemo po pobjedu – ističe Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina kojem se u sastav vraća Mamić.

– Imamo širinu i idemo guštati. Ima puno kvalitete prema naprijed i doći će golovi. Igramo dobro. Od početka priprema sam smo dvije utakmice izgubili, to nije slučajno. Odgovornost smo prebacili više na igrače i mislim da zavređujemo veću pažnju javnosti, no to dolazi s dobrim igrama i s još više rada – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje