Povežite se s nama

Crna kronika

Na gradilištu dječjeg vrtića u Orehovici provaljeno u nekoliko građevinskih kontejnera

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U noći s ponedjeljka na utorak, 5./6. kolovoza, u Orehovici, na gradilištu dječjeg vrtića u Školskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u nekoliko građevinskih kontejnera koje koriste izvođači radova.

Nakon provale počinitelj je iz kontejnera ukrao razni alat i novac, javila je PU međimurska. Točan iznos materijalne štete utvrdit će se na nakon zaprimanja odštetnih zahtjeva oštećenih građevinskih tvrtki.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Uhićen stranac (34) koji je vodio poslovanje varaždinske tvrtke: oštetio državu za 450.000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uhićen je 34-godišnji strani državljanin koji je bio voditelj poslovanja trgovačkog društva iz Varaždina.

Sumnja se da je on kao voditelj poslovanja trgovačkog društva u razdoblju od 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2022. godine, počinio kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i kaznena djela utaja poreza ili carine te kaznena djela povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Ukupna materijalna šteta počinjena opisanim kaznenim djelima iznosi oko 449.900 eura, za koji iznos je oštećen proračun RH. Protiv 34-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Muškarac (34) predao policajcima 100-tinjak grama sintetskog kanabinoida

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 34-godišnjakom utvrđeno je kako je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, javila je PU međimurska.

Naime, neposredno prije početka pretragom doma i drugih prostorija u Orehovici, Đurđevdanskoj ulici, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, osumnjičeni je policijskim službenicima dragovoljno predao dvije PVC vrećice ispunjene drogom sintetskim kanabinoidom, ukupne mase 102,9 grama te PVC vrećicu s 49 papirnatih smotuljaka, također ispunjenih sintetskim kanabinoidom, ukupne mase 15,9 grama.

Policijski službenici oduzeli su drogu, dok je provedenim vještačenjem utvrđeno da se radi o sintetskom kanabinoidu ADB-BUTINACA.

Ujedno, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni u Orehovici, Đurđevdanskoj ulici prodao 16 smotuljaka spomenute droge dvojici mladića.

Protiv osumnjičenog 34-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje