Povežite se s nama

Sport

Može li Sara Kolak ponovno postati svjetska atletska senzacija?

FOTO: HOO

Objavljeno:

- dana

Ludbrežanka Sara Kolak senzacionalno se plasirala u finale Olimpijskih igara u Parizu. Opet je podsjetila na onu staru Saru i s rezultatom 64,57 bila je druga u kvalifikacijama.

Bio je to najbolji hitac Sare Kolak u posljednjih pet godina, još od Hanžekovićevog memorijala i rujna 2019. godine na kojem je pobijedila sa 66,42 metra. Osmi rezultat na svijetu ove sezone kojim se opet vratila u kopljaški vrh u kojem je njezin rezultat karijere i hrvatski rekord od 68,43 metra iz Lausanne 2017. godine deseti na ljestvici najboljih hitaca svih vremena. Prvi preko 60 metara u posljednje dvije godine.

Konkurencija je u finalu je žestoka, a najbolji hitac u kvalifikacijama (65,52 m) ostvarila je srebrna iz Tokija Poljakinja Maria Andrejczyk.

Može li 28-godišnjakinja ponovno do senzacije kao u Riju prije osam godina vidjet ćemo u subotu, 10. kolovoza od 19:30.

Sport

FOTO Leon Belcar doveo nogometaše Varaždina do pobjede protiv Istre 1961

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

NK Varaždin je u prvoj utakmici 7. kola Supersport HNL-a pred domaćom publikom rezultatom 1:0 pobijedio Istru 1961.

Trener Nikola Šafarić izveo je identičan sastav kao i protiv Šibenika u 6. kolu. Na golu Zelenika, dva stopera Ba i Nekić, na bokovima Boršić lijevo, Maglica desno, u sredini Marina i Belcar, ispred njih Šego, Latković i Mitrovski te u vršku napada Dabro.

U 2. minuti izvrsna prilika za goste. Ubacio se Lisica, no Zelenika je odlično obranio.

U 31. Varaždin se probudio. Šego se ubacio u kazneni prostor, ubacio na peterac, no obrana Istre 1961 otklonila je opasnost. U 43. minuti prvi udarac Varaždina u okvir gola. Sveprisutni Šego je sam sebi kreirao priliku, no vratar Istre 1961 Majkić obranio je udarac.

Na startu drugog dijela sjajno je intervenirao varaždinski vratar Zelenika koji je obranio snažan udarac Vuka. I onda u 78. minuti Varaždin je poveo. Michele Šego je ubacio s lijevog krila, Nekić je glavom pogodio prečku, a na loptu je natrčao Belcar i pospremio je u gol.

Varaždinci su ovom pobjedom skočili na 4. mjesto Lige s 12 osvojenih bodova. U idućem kolu gostuju kod Osijeka.

Nastavite čitati

Sport

3. NL Sjever: Varteks kod svoje crne mačke, Podravina kod aktualnih prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravina i Varteks, predstavnici Varaždinske županije u 3. NL Sjever u subotu, 21. rujna igraju susrete 6. kola.

Varteks odlazi u goste Dinamu iz Domašinca.

Nitko osim Dinama Domašinec lani nije Varteksu oduzeo čak sedam bodova iz tri utakmice. Na domaćem terenu su Domašinčani slavili s čak 4:1, gdje su Bumbari promašili čak dva penala, a onda su ih ‘šokirali’ i na Slobodi, da bi tek posljednji susret završio remijem.

– Znam da je Varteks lani prošao loše s Dinamom, svjesni smo da su dobra ekipa, sa Žulićem sam i igrao, ali tu je i iskusni Krznar, ali i dosta mladih igrača, tako da nam neće biti lagano – rekao je Niko Mihalinec, igrač Varteksa.

Podravina pak u subotu, 21. rujna gostuje kod Poleta u Sv. Martinu na Muri.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje