Povežite se s nama

Crna kronika

Policija utvrdila još “grijeha” čakovečke bankarice – 10 ljudi iz tri županije ostalo bez više od 700.000 eura

Objavljeno:

- dana

Temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevara i krivotvorenja isprava.

Naime, u razdoblju od travnja 2021. do svibnja 2024. godine osumnjičena se u svojstvu djelatnice, odnosno bivše djelatnice banke u Čakovcu, lažno predstavljala kao visokopozicionirana zaposlenica, a sve s ciljem da za sebe pribavi znatnu imovinsku korist. Tijekom spomenutog inkriminiranog razdoblja nudila je mogućnost ugovaranja povlaštenih štednji uz visoke kamatne stope, a kada su joj oštećeni povjerovali te joj predali novac, zadržala ga je za sebe. Ujedno, kako bi oštećene uvjerila te ih potom držala u zabludi kako se doista radi o depozitu i oročenju novca u banci, sačinila je lažne ugovore o oročenom depozitu, pojasnili su iz međimurske policije.

Na opisani način osumnjičena je oštetila ukupno 10 osoba s područja Međimurske, Varaždinske i Zagrebačke županije za iznos nešto veći od 700.000 eura.

Protiv osumnjičene 50-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenih djela prijevara i krivotvorenja isprava, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Osumnjičena se trenutno nalazi u istražnom zatvoru zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

– Ovo kriminalističko istraživanje nastavak je istraživanja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, o čemu smo izvijestili priopćenjem iz lipnja ove godine o bankaricama koje su oštetile banku za gotovo dva milijuna eura – stoji u propćenju PU međimurske.

>> Čakovečke bankarice nudile klijentima lažne štednje i tako oštetile banku za gotovo dva milijuna eura

Crna kronika

Policija privela četiri osobe uoči utakmice između Varteksa i Osijeka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 18. rujna, s početkom u 16.30 sati, na stadionu SC Sloboda u Varaždinu, Ognjena Price 31, odigrana je nogometna utakmica 1/16 finala SuperSport HNK, između NK Varteks i NK Osijek.

>> FOTO Varteks solidno parirao Osijeku na stadionu Sloboda pred 2800 gledatelja

– Prije utakmice privedene su četiri osobe, tri osobe zbog pokušaja ulaska na utakmicu pod utjecajem alkohola i jedna osoba zbog posjedovanja oružja pogodnog za napad i nanošenje ozljeda – javila je PU varaždinska.

Na utakmici se okupilo oko 2000 posjetitelja, od čega oko 20 gostujućih navijača, dodali su iz policije.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dolijao 20-godišnjak i kompanjoni koji su provaljivali u ordinacije, crkve i ugostiteljski objekt

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

lisice zatvor uhićenje

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela.

Kako se sumnja, on je u vremenu od 31. kolovoza do 2. rujna, provalio u dvije ordinacije zdravstvene ustanove u Vinici te otuđio novac i otoskop, javila je varaždinska policija.

Također se sumnja da je zajedno s trojicom muškaraca starosti 19, 27 i 29 godina, tijekom noći 13./14. rujna, provalio u crkvu u Sračincu i alatnicu župe u Marčanu te pokušao provaliti u crkvu u Petrijancu.

Isto tako, sumnja se da je tijekom noći 16. rujna, zajedno sa spomenutim 19-godišnjakom, provalio u ugostiteljski objekt u Jurketincu, kojom prilikom su otuđili veću količinu alkoholnih pića i sokova.

Dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen oštećenim vlasnicima. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 20-godišnjak i 19-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, dok se protiv ostale dvojice počinitelja kaznena prijava podnosi redovnim putem.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje