Povežite se s nama

Sport

Nogometaši Varaždina poveli, no Hajduk osvojio sva tri boda na Poljudu

Objavljeno:

- dana

Nakon dva uzastopna remija, nogometaši Varaždina u 3. kolu SuperSport HNL-a doživjeli su prvi ovosezonski poraz. Bolji je bio Hajduk u Splitu s 2:1.

Trener Šafarić izveo je isti sastav kao i prošlo kolo protiv Rijeke. Na golu Zelenika, u zadnjoj liniji trojac Nekić, Ba i Škaričić, na bokovima Maglica i Boršić, u sredini Lusavec i Marina, na polušpici Mitrovski, a u napadu Šego i Dabro.

U 7. minuti Hajduk je imao odličnu priliku. Rakitić je proigrao Kalika koji izašao sam pred varaždinskog vrata Zeleniku, no promašio je vrata.

Kazna je stigla samo minutu kasnije. Šego je probio lijevu stranu Hajduka i dao povratnu loptu u sredinu gdje je Mitrovski prizemnim udarcem zatresao mrežu za 1:0. Još jednu priliku za pogodak imao je Mitrovski u 44. minuti kada je iz slobodnjaka tukao pod prečku, no Kalinić je odlično obranio.

I onda je u drugom dijelu izašao bolji Hajduk. Izjednačenje je stiglo u 56. minuti. Livaja je dao povratnu loptu za Krovinovića koji s 20 metara kroz šumu nogu tukao ravno u Zeleniku koji dira loptu, no ona se odbija u mrežu za 1:1.

U 74. minuti Hajduk je preokrenuo. Hrgović je centaršutom pronašao Livaju koji glavom zabija za 2:1, što je na kraju bio konačni rezultat.

U idućem kolu varaždinska momčad u subotu, 24. kolovoza u 18:15 dočekuje Slaven Belupo.

Sport

FOTO Varteks solidno parirao Osijeku na stadionu Sloboda pred 2800 gledatelja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nogometaši Varteksa dobro su parirali prvoligašu Osijeku u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa. Na stadionu Sloboda pred 2800 gledatelja Osječani su slavili s 3:1.

Već na samom startu u 10. minuti obrana Varteksa je popustila i to je iskoristio Marko Soldo i prošetavši se kroz kazneni prostor zabio je za 1:0.

U nastavku su Osječani imali nekoliko dobrih prigoda, no mreža domaćina nije se tresla. Najopasniji je bio Petar Pušić. On je dobro prošao u 18. minuti, no otišlo je preko gola.

U 40. minuti isti igrač je pak potegnuo s 20 metara, Varteksov golman Banfić je odbio do Hernanija koji je pogodio gredu.

Drugi dio bio je nešto sadržajniji. U 55. minuti najbolja prilika Varteksa dotad. Dino Kovačec je dao povratnu loptu za Matiju Kanceljaka koji je tukao tik uz vratnicu.

I onda je u 61. minuti stigao drugi gol Osijeka. Zabio je Arnel Jakupović koji je izbio sam pred Banfića i zabio.

Isti igrač tri minute kasnije promašio je nemoguće, no u 73. minuti već je bio 3:0 za goste. Zabio je Lima koji je pobjegao domaćoj obrani i mirno matirao Banfića.

I onda u 77. minuti opće oduševljenje na tribinama. Nakon odlične akcije, Dejan Glavica je smanjio na 3:1.

U sami smiraj utakmice Soldo je dva puta u 88. minuti zatresao stativu, no rezultat se nije mijenjao. Imali su i domaći priliku u 90. minuti, no Kanceljak se spetljao pred Melenicom.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Nije slučajno da smo od priprema pa dosad izgubili samo dvije utakmice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 20. rujna, u 18 sati igraju susret 7. kola SuperSport HNL-a protiv NK Istre.

Nakon šest odigranih kola Varaždinci drže 5. mjesto Lige s devet osvojenih bodova.

Puljani su samo mjesto iza, sa sedam bodova na kontu.

– Čeka nas fizički najzahtjevnija utakmica dosad. Moramo prihvatiti tu duel igru gostiju. Imaju brze, agresivne napadače pa moramo biti oprezni prema natrag. No, imamo svoje adute i idemo po pobjedu – ističe Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina kojem se u sastav vraća Mamić.

– Imamo širinu i idemo guštati. Ima puno kvalitete prema naprijed i doći će golovi. Igramo dobro. Od početka priprema sam smo dvije utakmice izgubili, to nije slučajno. Odgovornost smo prebacili više na igrače i mislim da zavređujemo veću pažnju javnosti, no to dolazi s dobrim igrama i s još više rada – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje