Povežite se s nama

Život i društvo

Lionsi najavili svoje humanitarne akcije u novoj Lions godini

Objavljeno:

- dana

Članovi Lions kluba NCLC Varaždin Millenium proteklog su vikenda, 16. kolovoza, na krovu Tehnološkog Parka u Varaždinu, s novo osnovanim Lions klubom Virtual Croatia, organizirali Roof top party.

Događaj se mogao pratiti i na live streamingu na FB stranici Lions kluba Virtual Croatia, a za dobar ugođaj pobrinule su se djevojke iz varaždinskog benda Coda.

Lionsi su najavili svoje humanitarne akcije u novoj Lions godini koja je počela 1. srpnja 2024. i završava 30. lipnja 2025. Oba kluba marljivo su radili na planovima za ovu Lions godinu i isplanirali više zajedničkih humanitarnih akcija. Kroz Lions godinu osmišljene su humanitarne akcije koje prate pet najvažnijih fokusa djelovanja Lionsa: slijepi i slabovidni, dijabetes, glad, zaštita okoliša i karcinom kod djece.

Špancirfest je prva zajednička akcija Lions kluba Virtual Croatia i njihovog kluba osnivača, NCLC Varaždin Millenium. Potražite ih u Uršulinskoj ulici u razdoblju od 23. kolovoza do 1. rujna 2024. i podržite njihovu akciju za prikupljanje financijskih sredstava za varaždinske beskućnike. Pučka kuhinja u Varaždinu ne radi nedjeljom i na taj problem Lionsi ukazuju već dugi niz godina skupljajući financijska sredstva za njihov nedjeljni ručak. Sve dok se taj problem ne riješi, Lionsi sve donacije koje prikupe na Špancirfestu usmjeravaju udruzi Novi put koja osigurava infrastrukturu za pripremu obroka i brine o beskućnicima. Slogan ove humanitarne akcije je „Knjigu biraj-humanitarno doniraj“. Lions kućica će biti puna zanimljivih knjiga koje su prikupili vrijedni Lionsi, a vi knjige možete birati i ponijeti čineći pritom dobro djelo.

Humanitarna akcija odobrena je Rješenjem Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje te je u Evidenciji humanitarnih akcija upisana pod evidencijskom oznakom VŽ-HA/PHO-24-6. Financijska sredstva u okviru ove humanitarne akcije prikupljaju se i na transakcijskom računu: IBAN broj: HR29 23400091511291135 otvorenom kod Privredne banke Zagreb d.d. Uplate su moguće u razdoblju od 19. kolovoza do 9. rujna 2024. (namjena: HUMANITARNI ŠPANCIRFEST 2024).

Lions kućica u Uršulinskoj ulici bit će otvorena radnim danom od 18 do 22 sata, a vikendom od 10 do 22. Odmah nakon Špancirfesta, Lionsi su najavili humanitarni Tenis turnir koji će se održati 7. rujna 2024. na Tenis terenima Tenis kluba Varteks, a prikupljat će se sredstva za potrebe rada udruge za autizam Pogled iz Nedelišća.

Život i društvo

Krenuli upisi za nove grupe u Filmsko-kreativnom studiju VANIMA

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom protekla gotovo četiri desetljeća, brojni su Varaždinci i stanovnici Varaždinske županije bili članovi VANIME i u ovoj školi animacije napravili vlastiti film. Svi oni dobro znaju da filmska animacija nije tek pokretanje serije smiješnih sličica, već ona u sebi nosi potencijal istinske ljepote i raznovrsne umjetničke forme i vještine  ne postavljajući granice mašti i idejama. Kao i svaka umjetnost, animacija je u svojoj osnovi igra.

Cilj je Filmsko-kreativnog studija VANIMA razvoj audiovizualne djelatnosti kroz rad na animiranom filmu i ostalim filmskim formama, raznolikost perspektiva vizualnog pripovijedanja kod djece i mladih te razvoj filmske i medijske pismenosti. Filmsko-kreativni studio VANIMA i u ovoj školskoj godini priprema nove grupe za djecu i mlade, a upisi novih i starih članova upravo su u tijeku.

U grupe animiranog filma koje vode Dubravka Kalinić Lebinec i Srećko Lebinec  mogu se uključiti polaznice/polaznici  s navršenih 8 godina.

Rad Vaniminih grupa za animirani film započet će roditeljskim sastankom koji će se održati u četvrtak, 10. listopada 2024. s početkom u 18 sati  u prostorijama Vanime, Petra Preradovića 4 (ulaz s dvorišne strane). Radne aktivnosti djece kreću sredinom listopada.

Prijavite se putem online obrasca.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na [email protected]  ili na telefon 091/297-2953. 

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnica Trnovca Bartolovečkog priredila prijem za 16-ero novorođene djece i njihove roditelje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Općini Trnovec Bartolovečki u utorak je, 17. rujna, održan tradicionalni prijem za novorođenčad i njihove roditelje.

Riječ je o drugom primanju ove godine; prvo je održano povodom Dana Općine, do kojeg je bilo rođeno 21 dijete, a do danas ih je rođeno još 16. Ukupno je tako na području općine rođeno 37 djece, čiji su roditelji dobili po 500 eura jednokratne pomoći.

Općinska načelnica Verica Vitković rekla se kako se nada da će do kraja godine biti još djece u općini i da će se približiti prosječnoj brojci od oko 50 beba godišnje.

– Današnje darivanje samo je jedan mali doprinos Općine za novorođene. Neki od vas već imaju djecu u vrtiću i znate da je Općina dosad već sufinancirala 65 posto cijene za prvo dijete u vrtiću, 70 posto za drugo, a ako je treće dijete istovremeno u vrtiću, vrtić je za to dijete besplatan – rekla je načelnica Vitković i dodala da je po postocima sufinanciranja Općina Trnovec Bartolovečki među najboljima u županiji. Uz spomenuto sufinanciranje, Općina plaća i dodatne aktivnosti u vrtiću poput ranog učenja stranog jezika, pomoćnika djeteta s poteškoćama, priredbi i izleta.

Načelnica se osvrnula potom i na izgradnju novog vrtića, rekavši kako se gradi vrtić za oko 200 djece, što će biti dovoljno za sve mališane koji su na listi čekanja za vrtić.

– Kamen temeljac za novi vrtić trebao bi biti postavljen sredinom listopada. Ugovore smo sklopili s izvođačima radova i Nadzorom, krajem ovog tjedna ili u ponedjeljak ići će prijava gradnje i čim dobijemo suglasnost Županije, izvođač radova može si pripremiti gradilište i započeti gradnju – kazala je Vitković.

Dodala je da je rok za izvođenje građevinskih radova godinu dana, do 31. listopada 2025. godine, nakon čega slijedi opremanje objekta i tehnički pregled.

– Nešto novca, 1.146.000 eura, dobili smo preko Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, nama je to 17 posto ukupne cijene vrtića. To je malo, ali toliko smo dobili zbog toga jer spadamo u šestu skupinu po razvijenosti – poručila je načelnica Vitković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje