Povežite se s nama

Sport

Momčad Crvene zvezde pobijedila na poznatom turniru Međimurec U-14

Objavljeno:

- dana

Jedan od najjačih europskih nogometnih turnira za mlađe dobne kategorije, Međimurec 2024. održan je proteklog vikenda na stadionu Nogometnog kluba Dunjkovec-Pretetinec, objavila je Međimurska županija.

Prvi “Međimurec” odigran je 1999. godine te je od regionalnog međunarodnog turnira izrastao u interkontinentalni turnir za igrače do 14 godina.

Ovogodišnje 26. izdanje međunarodnog nogometnog turnira „Međimurec“ okupilo se 16 ekipa iz Hrvatske, Italije, Engleske, Češke, Norveške, Srbije, Bugarske, Švedske, Austrije, Slovačke, Mađarske i Slovenije.

Pobjednici ovogodišnjeg turnira, momčad Crvene zvezde, ponovili su svoj prošlogodišnji uspjeh, pobijedivši u finalnoj utakmici nakon jedanaesteraca Splitski Hajduk.

Ipak, završnicu turnira obilježilo je nevrijeme, koje je onemogućilo odigravanje susreta za treće mjesto. U rijetkom i nesvakidašnjem slučaju, pobjednik je odlučen bacanjem kovanice, pa je Dinamo tako osvojio treće mjesto protiv Ferencvaroša iz Mađarske.

Među pojedincima, Mihailo Baković iz Crvene zvezde bio je najbolji strijelac, njegov suigrač Strahinja Malinovski najbolji vratar, dok je Kan Bjedić iz HNK Hajduk proglašen najboljim igračem turnira.

Organizaciju turnira podržali su Međimurska županija i Međimurski nogometni savez, a nagrade najuspješnijim momčadima, igračima i strijelcima uručili su župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, posebni savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, član Izvršnog odbora HNS-a Mato Kljajić, predsjednik Nogometnog saveza Međimurja Kristijan Antolović, predsjednik Zajednice sportskih udruga općine Nedelišće Davor Berend te predsjednik organizacijskog odbora Mišel Ganzer koji je svojim entuzijazmom i predanošću doveo je do toga da na turnir godinama dolaze respektabilni europski klubovi, prepoznajući vrijednost ovog događaja. Zahvaljujući njegovoj viziji, na “Međimurcu” su svoje prve korake napravili mnogi sadašnji reprezentativci hrvatske nogometne reprezentacije.

S razlogom je Međimurska županija nosila titulu Europske regije sporta za 2022. godinu, što je učinilo Međimurje prepoznatljivim središtem za vrhunske sportske događaje. Nakon što je prošle godine na pripremama sa svojom ekipom boravio legendarni Steven Gerrard, ovih dana na međimurskim terenima igraju se prijateljske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije U-17 protiv reprezentacija Katara, Škotske, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kuvajta. U četvrtak, 22. kolovaza, se u Nedelišću odigrala utakmica protiv Katara, jučer je na stadionu u Kotoribi održana utakmica sa Škotskom, danas u 17:30 na stadionu SRC Mladost u Čakovcu igra se utakmica s Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dok će se u srijedu u Čakovcu, u 11 sati, održati susret protiv Kuvajta.

Sport

FOTO Leon Belcar doveo nogometaše Varaždina do pobjede protiv Istre 1961

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

NK Varaždin je u prvoj utakmici 7. kola Supersport HNL-a pred domaćom publikom rezultatom 1:0 pobijedio Istru 1961.

Trener Nikola Šafarić izveo je identičan sastav kao i protiv Šibenika u 6. kolu. Na golu Zelenika, dva stopera Ba i Nekić, na bokovima Boršić lijevo, Maglica desno, u sredini Marina i Belcar, ispred njih Šego, Latković i Mitrovski te u vršku napada Dabro.

U 2. minuti izvrsna prilika za goste. Ubacio se Lisica, no Zelenika je odlično obranio.

U 31. Varaždin se probudio. Šego se ubacio u kazneni prostor, ubacio na peterac, no obrana Istre 1961 otklonila je opasnost. U 43. minuti prvi udarac Varaždina u okvir gola. Sveprisutni Šego je sam sebi kreirao priliku, no vratar Istre 1961 Majkić obranio je udarac.

Na startu drugog dijela sjajno je intervenirao varaždinski vratar Zelenika koji je obranio snažan udarac Vuka. I onda u 78. minuti Varaždin je poveo. Michele Šego je ubacio s lijevog krila, Nekić je glavom pogodio prečku, a na loptu je natrčao Belcar i pospremio je u gol.

Varaždinci su ovom pobjedom skočili na 4. mjesto Lige s 12 osvojenih bodova. U idućem kolu gostuju kod Osijeka.

Nastavite čitati

Sport

3. NL Sjever: Varteks kod svoje crne mačke, Podravina kod aktualnih prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravina i Varteks, predstavnici Varaždinske županije u 3. NL Sjever u subotu, 21. rujna igraju susrete 6. kola.

Varteks odlazi u goste Dinamu iz Domašinca.

Nitko osim Dinama Domašinec lani nije Varteksu oduzeo čak sedam bodova iz tri utakmice. Na domaćem terenu su Domašinčani slavili s čak 4:1, gdje su Bumbari promašili čak dva penala, a onda su ih ‘šokirali’ i na Slobodi, da bi tek posljednji susret završio remijem.

– Znam da je Varteks lani prošao loše s Dinamom, svjesni smo da su dobra ekipa, sa Žulićem sam i igrao, ali tu je i iskusni Krznar, ali i dosta mladih igrača, tako da nam neće biti lagano – rekao je Niko Mihalinec, igrač Varteksa.

Podravina pak u subotu, 21. rujna gostuje kod Poleta u Sv. Martinu na Muri.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje