Povežite se s nama

Crna kronika

Bivša bankarica nije oštetila samo banku nego i građane, i to za 700 tisuća eura?!

euro, novac

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 14. kolovoza 2024., donijelo rješenje o proširenju istrage protiv hrvatske državljanke (1974.), koja se nalazi u istražnom zatvoru, zbog osnovane sumnje na počinjenje produljenih kaznenih djela prijevare, izvijestio je DORH.

Istraga je proširena protiv 50-godišnje okrivljenice zbog postojanja osnovane sumnje da je od 15. travnja 2021. do 8. lipnja 2024., u Zagrebu, Varaždinu i Čakovcu te okolici, pa i nakon što joj je radni odnos u banci prestao 8. prosinca 2023., u nekoliko navrata fizičkim osobama neistinito predočavala kako im kao visokopozicionirana zaposlenica banke može ugovoriti povlaštena oročavanja novčanih sredstava uz visoke kamatne stope. Osnovano se sumnja da je, nakon što su joj oštećene osobe povjerovale i predale novčane iznose, sastavljala i predavala im lažne ugovore o oročenju, a primljeni je novac zadržavala za sebe čime si je na njihovu štetu pribavila protupravnu imovinsku korist od oko 700.000,00 eura.

Podsjetimo da je Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu 12. lipnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv direktorice banke i osobne bankarice zbog osnovane sumnje na počinjenje produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kako smo i ranije izvijestili tada je istraga išla u smjeru da su osnovane okrivljenice od listopada do prosinca 2023. godine, u Čakovcu, u prostorijama poslovnice banke, i to okrivljena 50-godišnjakinja kao direktorica poslovnice, a okrivljena 55-godišnjakinja kao osobna bankarica, nudile klijentima banke sklapanje ugovora o oročenom depozitu s kamatom od jedan posto mjesečno i rokom oročenja od šest mjeseci, iako se takav proizvod nije nalazio u službenoj ponudi banke.

Crna kronika

Uhićen stranac (34) koji je vodio poslovanje varaždinske tvrtke: oštetio državu za 450.000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uhićen je 34-godišnji strani državljanin koji je bio voditelj poslovanja trgovačkog društva iz Varaždina.

Sumnja se da je on kao voditelj poslovanja trgovačkog društva u razdoblju od 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2022. godine, počinio kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i kaznena djela utaja poreza ili carine te kaznena djela povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Ukupna materijalna šteta počinjena opisanim kaznenim djelima iznosi oko 449.900 eura, za koji iznos je oštećen proračun RH. Protiv 34-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Muškarac (34) predao policajcima 100-tinjak grama sintetskog kanabinoida

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 34-godišnjakom utvrđeno je kako je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, javila je PU međimurska.

Naime, neposredno prije početka pretragom doma i drugih prostorija u Orehovici, Đurđevdanskoj ulici, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, osumnjičeni je policijskim službenicima dragovoljno predao dvije PVC vrećice ispunjene drogom sintetskim kanabinoidom, ukupne mase 102,9 grama te PVC vrećicu s 49 papirnatih smotuljaka, također ispunjenih sintetskim kanabinoidom, ukupne mase 15,9 grama.

Policijski službenici oduzeli su drogu, dok je provedenim vještačenjem utvrđeno da se radi o sintetskom kanabinoidu ADB-BUTINACA.

Ujedno, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni u Orehovici, Đurđevdanskoj ulici prodao 16 smotuljaka spomenute droge dvojici mladića.

Protiv osumnjičenog 34-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje