Povežite se s nama

Zabava & Stil

ŠenoINa i Roto Glam Garden nove zone ovogodišnjeg Špancirfesta

Objavljeno:

- dana

Špancirfest je ove godine bogatiji za novu točku susreta i „chill“ zonu s naglaskom na održivost i razvoj zajednice. Kroz svih deset festivalskih dana, posjetitelji će u ŠenoINoj (Ulici Augusta Šenoe) moći uživati u raznovrsnim sadržajima raspoređenima kroz četiri tematske točke – ListenINg, SustaINably Handmade, ReadINgs i Projects IN Community.

VaraždIN Community Radio prvi će put emitirati uživo svih deset dana festivala, pružajući platformu za promociju lokalnih i regionalnih glazbenika, umjetnika i pozitivnih inicijativa.  SustaINably Handmade predstavit će kreatore rukotvorina koji izrađuju unikatne i ekološki prihvatljive proizvode.

Lončarstvo Urška Ambrož donijet će i lončarsko kolo koje će zainteresirani moći isprobati, Gea silk predstavit će odjevne predmete od svile koji nastaju tehnikom eko printa, a Nutrigreens sve posjetitelje upoznati s prednostima super hrane koju će moći na licu mjesta i nabaviti.

ReadINgs je književni kutak u kojem će biti predstavljen popularni hrvatski magazin „Kako“, radovi varaždinskog slikara Mihaela Bađuna i hrvatski autorski strip, te varaždinski ilustratori Smiljana Čoh i Fabio Leone koji su radili na svjetski poznatim uspješnicama.

U sklopu Projects IN Community špancireri će moći doznati više o vrijednim projektima koji su usmjereni na očuvanje rijeke Drave i Dravske park-šume, poput europskog projekta INterACT Green čiji je nositelj Grad Varaždin, kao i o inicijativi građana pod nazivom Čisteći medvjedići koja će organizirati i prigodne radionice.

ŠenoINa će biti pozornica i za međunarodne umjetnike koji u Varaždin dolaze u sklopu projekta Green Streets of Europe u kojem kao partner sudjeluje Turistička zajednica grada Varaždina, a koji je financiran iz programa Kreativna Europa.

Pored kulturnih i kreativnih aktivnosti, ŠenoINa će nuditi i edukativne sadržaje. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u radionicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koje će im pomoći da budu konkurentniji na tržištu rada. ŠenoINa je osmišljena kao prostor gdje se posjetitelji mogu opustiti, zaigrati društvene igre poput šaha, fotografirati ispred foto točke i aktivno sudjelovati u kreiranju održivog i kreativnog okruženja. Ugostiteljska ponuda u zoni zasnivat će se na vegetarijanskim delicijama. 

Roto Glam Garden – oaza luksuza i opuštanja

Roto Glam Garden
nova je Chill & Lounge zona u dvorištu palače Sermage koja ima sve što je potrebno za opuštanje i uživanje. U idiličnom i intimnom ambijentu dvorišta jedne od najljepših varaždinskih palača, nudit će, uz standardan, i ekskluzivan izbor pića koja će se odlično sljubiti s mesnim i sirnim platama i hrskavim bruschettama koje će biti dio gastro ponude.

Za posebnu atmosferu pobrinut će se DJ setovi s lounge glazbom, a posjetitelje očekuju i nastupi plesnih performera, orijentalni plesovi, kreativne radionice izrade glam šešira, nakita te oslikavanja šalica, ali i druga iznenađenja.

Posebna pažnja posvećena je uređenju zone kako bi se posjetitelji osjećali glamurozno. Tome će pridonijeti limitiran broj gostiju zone, a sve kako bi se osigurala udobnost i privatnost svakog posjetitelja.

Za više informacija o programu i događanjima, posjetite službenu stranicu festivala www.spancirfest.com.

Zabava & Stil

Dani varaždinskog placa počinju danas u 18 sati uz PLAC TANC

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Godar

Spremite se za vrhunsku hranu, druženje i obilje zabave jer Gradska tržnica donosi bogat dvodnevni program za sve generacije.

Večeras – PLAC TANC

Večeras, 20. rujna, od 18 do 23 sata doživite varaždinsku tržnicu u jedinstvenom večernjem izdanju! PLAC TANC donosi modernu i neformalnu street food kulturu, uz hranu koja će se hrana pripremati i posluživati na klupama tržnice, a posjetitelji će delicije moći kušati i “s nogu”. Restorani poput Augusta, Masnog Brka i Banus Grilla oduševit će prisutne raznolikom ponudom gurmanskih specijaliteta, poput pulled porka, dimljenih rebarca i ćevapa. Za ljubitelje pića tu su Medina Škrinja / CRAFT PLATZ sa svojom ponudom posebnih piva, Caffe Bar My Way s koktelima te Saperlot Craft Brewery koji će predstaviti svoju craft ponudu ginova. Za glazbeni ugođaj zadužen je DJ Vedran Vujec koji će cijelu večer održavati atmosferu plesnim hitovima, a druženje će potrajati sve do 23 sata.

Subota -KOTLOVINA FEST

Subota, 21. rujna, je rezervirana za ljubitelje kotlovine koji od 08:30 do 13 sati mogu pratiti natjecanje majstora kotlovine na Kotlovina Festu na kojem će najvještiji kuhari odmjeriti snage. Tri najbolje ekipe osvojit će vrijedne nagrade, a kotlovina će se nakon ocjenjivanja nuditi po simboličnoj cijeni. Sav prihod ide u humanitarne svrhe – za nabavku kombi vozila Društva osoba s invaliditetom Varaždin.

Za subotnju zabavu tu su TS Sedef i CTK Varaždin, a najmlađe čeka DJEČJI KUTAK s besplatnom radionicom ‘Od placa do faca’ od 10 do 11 sati. Mališani će izrađivati portrete od filcanog voća i povrća pod vodstvom kustosice, pedagoginje Jelene Petković iz Gradskog muzeja Varaždin.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Mnogima omiljeni pjevač Gibonni održat će na kraju rujna koncert u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Čakovec vikend – Jesen” s programom nam je na vrata pokucala, objavila je Turistička zajednica grada Čakovca.

Program će se održati od 27. do 29. rujna diljem grada i u Perivoju Zrinskih.

Program u petak je uglavnom namijenjen djeci.

U subotu, 28. rujna, program je uistinu bogat.
Održat će se humanitarna akcija “Stare knjige u nove ruke” Inner Wheela Čakovec, zatim izložba gljiva Gljivarskog društva “Smrčak” Čakovec te Festival međimurskih slastica “Bakini kolači. To je samo dio subotnjih događanja.

Brojni slični programi odvijaju se i u nedjelju, 29. rujna, a najbrojnija publika svakako se očekuje u nedjelju jer od 20 sati nastupa mnogima omiljeni Gibonni. Koncert će se održati na Trgu Republike, a u slučaju kiše u dvorani GOC-a.

Kompletan program nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje