Povežite se s nama

Sport

Tin Furdi s novim osobnim rekordom osvojio broncu na plivačkom Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Tin Furdi, član Čakovečkog plivačkog kluba osvojio je brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske. Mladi čakovečki plivač je 3. mjesto dohvatio u disciplini 100 metara slobodno otplivavši pritom novi osobni rekord 53,26.

Ovim rezultatom nastavljen je niz osvajanja medalje za ČPK na državnim prvenstvima koji traje gotovo deset godina. Osim Tina na Prvenstvu koje je održano u Zagrebu još su nastupili: Kaja Sabol, Ema Medved, Gloria Požgaj, Hannah Ereiz, Antonio Šantek i Adam Šinjori. Ukupno je nastupilo 315 natjecatelja iz 33 kluba.

Čakovečke plivače vodio je trener Goran Kolarić koji je nakon još jednog u nizu uspjeha ponovio kako ovi rezultati dokazuju da se u Čakovcu plivanjem bavi sustavno.

– Takav niz rezultata toliko godina zaredom ne može se nazvati srećom. Bljesnuti se može jednom, dva puta, ali više od toga ne ide. No, mi u sredini koja nije tipično plivačka u kontinuitetu osvajamo postolja s različitim plivačima u muškoj i ženskoj konkurenciji – rekao je Kolarić.

Kaja Sabol bila je 7. na 50 metara leđno i 10. na 100 metara leđno. Hannah Ereiz osvojila je 5. mjesto na 100 m leđno i 7. mjesto na 200 m leđno, dok je Ema Medved bila 6. na 100 m i 200 m leđno. Gloria Požgaj pridodala je 11. mjesto na 800 m slobodno i 12. mjesto na 100 m leđno. U muškoj konkurenciji je Tin Furdi osim bronce dohvatio i 7. mjesto na 50 m slobodno te 13. mjesto na 200 m leđno. Antonio Šantek bio je 10. na 50 m leđno, a Adam Šinjori 12. u disciplini 100 m leptir.

Sport

Tristan Talan obranio naslov prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Kutini se održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore u boksu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupili su Mate Medenjak I Tristan Talan.

Mate je unatoč dobroj borbi ispao u kvalifikacijama. Tristan Talan prošlogodišnji prvak u polufinalu je pobijedio Karla Kenzevića, da bi u nedjelju, 5. svibnja u finalu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mihaela Bulatovića iz Slavonskog Broda.

Tristan je time obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio mjesto reprezentativca Hrvatske. Slijede mu pripreme za Europsko prvenstvo. 

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka definitivno je najveća u mojoj trenerskoj karijeri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je pobijedio Hajduk u Splitu s 1:0 te je upisao svoju devetu prvenstvenu pobjede ove sezone.

– Većina utakmica se lomi na sredini terena. Znali smo da će pokušati za Brekala stvoriti jedan na jedan situacije. Dobro smo to zatvorili. Imali smo i svježine za brze kontre. Vidio sam da su moji dečki bili vrhunski. Nisam vidio slab Hajduk nego jak Varaždin. I protiv Dinama smo bili dobri. Jednom Hajduku s vrhunskim igračima, danas smo ih definitivno dobro zatvorili. Naglasak je na odličnom Varaždinu – rekao je Nikola Šafarić nakon utakmice za nacionalne medije.

No, je li mu to ujedno i nadraža trenerska pobjeda?

– Kao igrač imao sam većih pobjeda, ali kao treneru definitivno je. Pobijediti Hajduka u Splitu je posebno. Nadam se da će biti i većih pobjeda. Što se tiče trenerskog dijela, uživam, na ljeto će uprava odlučiti dalje – zaključio je Nikola Šafarić.

Varaždinski nogometaši tako su zadržali 6. mjesto Lige, a u idućem kolu u Varaždin dolazi drugoplasirana Rijeka. Susret se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje