Povežite se s nama

Sport

FOTO Varteks nakon penala izborio šesnaestinu finala Hrvatskog kupa!

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

U Dunjkovcu/Pretetincu odigrano je pretkolo Hrvatskog kupa između domaćeg Međimurca i gostujućeg Varteksa. Nakon penala šesnaestinu finala Hrvatskog kupa izborio je Varteks.

Nakon prvih 45. minuta mreže su mirovale iako su bolje prilike imali domaći nogometaši. U 32. minuti Pintarić je s pet metara pucao izravno u Banfića, a četiri minute kasnije Mraz je iz izgledne pozicije pucao u blok.

Drugi dio bolje otvorio Varteks. U 64. minuti ubacio je Kanceljak, a zabio je Kovačec za 1:0. No, samo minutu kasnije penal za domaći sastav. Bojan Vručina je bio siguran u 66. minuti.

Isti rezultat ostao je stajati nakon 90 minuta pa se krenulo u produžetke. I nakon produžetaka golovi nisu padali iako su obje momčadi imale priliku za pobjedu.

U 113. minuti Varteksov Kanceljak nije bio precizan, a Međimurcov Pintarić također nije uspio zabiti u 118. minuti.

Krenulo se u lutriju jedanaesteraca. Jakov Pintarić pogodio gredu. Matija Kanceljak za Varteks siguran. Mrazov pokušaj obranio je Banfić. Renan je bio siguran za Varteks. Cerovčec kraj gola.

Siguran za pobjedu bio je Matova za prolazak u šesnaestinu finala Hrvatskog kupa!

Sport

FOTO Varteks solidno parirao Osijeku na stadionu Sloboda pred 2800 gledatelja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nogometaši Varteksa dobro su parirali prvoligašu Osijeku u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa. Na stadionu Sloboda pred 2800 gledatelja Osječani su slavili s 3:1.

Već na samom startu u 10. minuti obrana Varteksa je popustila i to je iskoristio Marko Soldo i prošetavši se kroz kazneni prostor zabio je za 1:0.

U nastavku su Osječani imali nekoliko dobrih prigoda, no mreža domaćina nije se tresla. Najopasniji je bio Petar Pušić. On je dobro prošao u 18. minuti, no otišlo je preko gola.

U 40. minuti isti igrač je pak potegnuo s 20 metara, Varteksov golman Banfić je odbio do Hernanija koji je pogodio gredu.

Drugi dio bio je nešto sadržajniji. U 55. minuti najbolja prilika Varteksa dotad. Dino Kovačec je dao povratnu loptu za Matiju Kanceljaka koji je tukao tik uz vratnicu.

I onda je u 61. minuti stigao drugi gol Osijeka. Zabio je Arnel Jakupović koji je izbio sam pred Banfića i zabio.

Isti igrač tri minute kasnije promašio je nemoguće, no u 73. minuti već je bio 3:0 za goste. Zabio je Lima koji je pobjegao domaćoj obrani i mirno matirao Banfića.

I onda u 77. minuti opće oduševljenje na tribinama. Nakon odlične akcije, Dejan Glavica je smanjio na 3:1.

U sami smiraj utakmice Soldo je dva puta u 88. minuti zatresao stativu, no rezultat se nije mijenjao. Imali su i domaći priliku u 90. minuti, no Kanceljak se spetljao pred Melenicom.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Nije slučajno da smo od priprema pa dosad izgubili samo dvije utakmice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 20. rujna, u 18 sati igraju susret 7. kola SuperSport HNL-a protiv NK Istre.

Nakon šest odigranih kola Varaždinci drže 5. mjesto Lige s devet osvojenih bodova.

Puljani su samo mjesto iza, sa sedam bodova na kontu.

– Čeka nas fizički najzahtjevnija utakmica dosad. Moramo prihvatiti tu duel igru gostiju. Imaju brze, agresivne napadače pa moramo biti oprezni prema natrag. No, imamo svoje adute i idemo po pobjedu – ističe Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina kojem se u sastav vraća Mamić.

– Imamo širinu i idemo guštati. Ima puno kvalitete prema naprijed i doći će golovi. Igramo dobro. Od početka priprema sam smo dvije utakmice izgubili, to nije slučajno. Odgovornost smo prebacili više na igrače i mislim da zavređujemo veću pažnju javnosti, no to dolazi s dobrim igrama i s još više rada – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje