Povežite se s nama

Crna kronika

S 1,46 promila u Sračincu izazvao sudar pa otišao s mjesta nesreće

Objavljeno:

- dana

U Varaždinskoj ulici u Sračincu u petak, 30. kolovoza oko 21 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Muškarac starosti 45 godina upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,46 promila. On se automobilom vozio nepropisnom brzinom, uslijed čega je prednjim dijelom svog vozila udario u zadnji desni dio osobnog automobila, kojim je ispred njega upravljala 43-godišnjakinja.

Nakon prometne nesreće 45-godišnjak je sa osobnim automobilom napustio mjesto prometne nesreće, a da s drugim sudionikom nije popunio i potpisao europsko izvješće, niti je na drugi način ostavio svoje osobne podatke i podatke o vozilu. Neposredno nakon prometne nesreće pronađen je po policijskim službenicima. U prometnoj nesreći ozlijede je zadobila 43-godišnja vozačica i njezin 21-godišnji putnik iz vozila. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Crna kronika

Dolijao 20-godišnjak i kompanjoni koji su provaljivali u ordinacije, crkve i ugostiteljski objekt

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

lisice zatvor uhićenje

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela.

Kako se sumnja, on je u vremenu od 31. kolovoza do 2. rujna, provalio u dvije ordinacije zdravstvene ustanove u Vinici te otuđio novac i otoskop, javila je varaždinska policija.

Također se sumnja da je zajedno s trojicom muškaraca starosti 19, 27 i 29 godina, tijekom noći 13./14. rujna, provalio u crkvu u Sračincu i alatnicu župe u Marčanu te pokušao provaliti u crkvu u Petrijancu.

Isto tako, sumnja se da je tijekom noći 16. rujna, zajedno sa spomenutim 19-godišnjakom, provalio u ugostiteljski objekt u Jurketincu, kojom prilikom su otuđili veću količinu alkoholnih pića i sokova.

Dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen oštećenim vlasnicima. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 20-godišnjak i 19-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, dok se protiv ostale dvojice počinitelja kaznena prijava podnosi redovnim putem.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždinska policija pretražila domove 63-godišnjaka i djevojke (25) te su našli hrpu oružja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU varaždinska

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u utorak, 17. rujna, temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu, pretražili dom i druge prostorije kojima se koristi 63-godišnjak.

Isto tako su temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražili dom i druge prostorije kojima se koristi 25-godišnjakinja, javila je PU varaždinska.

Prilikom pretrage kod 63-godišnjaka pronađen je pištolj domaće izrade, ručna bomba bez kapisle i eksploziva, tri komada štapina, 615 komada streljiva različitog kalibra, barut ukupne težine 3046,3 grama, mužar ručne izrade i zračna puška. Protiv 63-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz Kaznenog zakona.

Prilikom pretrage kod 25-godišnjakinje pronađeno je ukupno 457 komada puščanog streljiva različitog kalibra, 116 komada lovačkih patrona različitog kalibra, 300 komada malokalibarskog streljiva, 194 komada pištoljskog streljiva različitog kalibra, tri pištolja s pripadajućim spremnicima, 13 komada spremnika za pištolje, sedam komada spremnika za automatsku pušku i jedna medicinska šprica zapremnine 100 ml ispunjena do razine 30 ml s gustom materijom crne boje nalik na smolu indijske konoplje. 25-godišnjakinja je privedena u PU varaždinsku te je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje