Povežite se s nama

Sport

Županijski kup: Varteks i Bednja uvjerljivi, Nova Ves priredila iznenađenje

Objavljeno:

- dana

Kompletirana je osmina finala Županijskog nogometnog kupa, a gotovo svi favoriti izborili su četvrtfinale.

Aktualni prvak, Varteks bio je uvjerljiv protiv varaždinske Slobode sa 6:0. Sloboda je postigla autogol, dok su po gol za Varteks zabili Katanec, Glavica, Hrženjak, Renan i Kovačec. Aktualni finalist Bednja svladao je Plitvicu iz Gojanca s 4:0. Golove za Beletinčane postigli su Herceg, Matheus, Vesenjak i Mašić.

Za zelenim stolnom Nedeljanec je slavio s 3:0 protiv Bukovčana 27, Jalžabet je bio bolji od Razvitka s 4:2, Novi Marof je s 5:3 pobijedio Zadrugar, dok je Ivančica s 3:1 svladala Plitvicu iz Selnika.

Podravina je upisala 2:0 pobjedu protiv Drave, dok je jedino iznenađenje napravila Nova Ves pobijedivši margečansku Mladost s 2:1.

Sport

FOTO Varteks solidno parirao Osijeku na stadionu Sloboda pred 2800 gledatelja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nogometaši Varteksa dobro su parirali prvoligašu Osijeku u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa. Na stadionu Sloboda pred 2800 gledatelja Osječani su slavili s 3:1.

Već na samom startu u 10. minuti obrana Varteksa je popustila i to je iskoristio Marko Soldo i prošetavši se kroz kazneni prostor zabio je za 1:0.

U nastavku su Osječani imali nekoliko dobrih prigoda, no mreža domaćina nije se tresla. Najopasniji je bio Petar Pušić. On je dobro prošao u 18. minuti, no otišlo je preko gola.

U 40. minuti isti igrač je pak potegnuo s 20 metara, Varteksov golman Banfić je odbio do Hernanija koji je pogodio gredu.

Drugi dio bio je nešto sadržajniji. U 55. minuti najbolja prilika Varteksa dotad. Dino Kovačec je dao povratnu loptu za Matiju Kanceljaka koji je tukao tik uz vratnicu.

I onda je u 61. minuti stigao drugi gol Osijeka. Zabio je Arnel Jakupović koji je izbio sam pred Banfića i zabio.

Isti igrač tri minute kasnije promašio je nemoguće, no u 73. minuti već je bio 3:0 za goste. Zabio je Lima koji je pobjegao domaćoj obrani i mirno matirao Banfića.

I onda u 77. minuti opće oduševljenje na tribinama. Nakon odlične akcije, Dejan Glavica je smanjio na 3:1.

U sami smiraj utakmice Soldo je dva puta u 88. minuti zatresao stativu, no rezultat se nije mijenjao. Imali su i domaći priliku u 90. minuti, no Kanceljak se spetljao pred Melenicom.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Nije slučajno da smo od priprema pa dosad izgubili samo dvije utakmice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 20. rujna, u 18 sati igraju susret 7. kola SuperSport HNL-a protiv NK Istre.

Nakon šest odigranih kola Varaždinci drže 5. mjesto Lige s devet osvojenih bodova.

Puljani su samo mjesto iza, sa sedam bodova na kontu.

– Čeka nas fizički najzahtjevnija utakmica dosad. Moramo prihvatiti tu duel igru gostiju. Imaju brze, agresivne napadače pa moramo biti oprezni prema natrag. No, imamo svoje adute i idemo po pobjedu – ističe Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina kojem se u sastav vraća Mamić.

– Imamo širinu i idemo guštati. Ima puno kvalitete prema naprijed i doći će golovi. Igramo dobro. Od početka priprema sam smo dvije utakmice izgubili, to nije slučajno. Odgovornost smo prebacili više na igrače i mislim da zavređujemo veću pažnju javnosti, no to dolazi s dobrim igrama i s još više rada – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje