Povežite se s nama

Život i društvo

Općina Maruševec donirala klima uređaje Domu zdravlja Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Uz financijsku pomoć Općine Maruševec, za zgradu Doma zdravlja Varaždinske županije u Maruševcu nabavljene su i postavljene dvije vanjske i dvije unutarnje jedinice klima uređaja za prostor čekaonica.

Uvidjevši da u proteklim nesnosno vrelim mjesecima boravak u čekaonicama za pacijente predstavlja veliku neugodu bez prikladnog hlađenja, u dogovoru načelnika Općine Maruševec Marija Klapše i ravnatelja Doma zdravlja Jurice Veroneka pokrenuta je i vrlo brzo realizirana ova korisna donacija. Klima uređaji s mogućnošću grijanja i hlađenja nabavljeni su i postavljeni prošlog mjeseca, a ukupna vrijednost investicije iznosi 2139,35 eura.

Prema riječima ravnatelja Veroneka, ova vrijedna donacija s oduševljenjem je prihvaćena. Veronek je prilikom potpisivanja ugovora o donaciji u ime zaposlenika i korisnika zdravstvenih usluga u Maruševecu zahvalio načelniku Klapši što je prepoznao hitnu potrebu i odmah reagirao te najavio novu investiciju u objektu – početak radova na rekonstrukciji i uređenju sanitarnih čvorova u visini preko 62.461,89 eura.
– Zadovoljstvo mi je što Općina Maruševec može doprinijeti poboljšanju uvjeta rada, smanjenju rizika za zdravlje te jačanju higijenskih standarda u zdravstvenom objektu u Maruševcu. Ujedno zahvaljujem Domu zdravlja, Ljekarni i Varaždinskoj županiji što kroz sve dosadašnje investicije čine našu zdravstvenu ustanovu sigurnom te ugodnim mjestom za rad – rekao je prilikom predaje donacije načelnik Mario Klapša.

Ovo nije jedina donacija za ustanovu u Maruševcu, budući da je Općina Maruševec ranijih godina pribavila zdravstvenu opremu za potrebe ordinacije obiteljske medicine vrijednosti preko 2600 eura.

Uz Općinu Maruševec, u objektu u Maruševcu u proteklom su vremenu realizirana brojna ulaganja i od strane Doma zdravlja i Ljekarne Varaždinske županije. Štoviše, u potpunosti je obnovljena stomatološka ambulanta te je nabavljena nova, moderna stomatološka jedinica, dok je za patronažnu djelatnost nabavljen i postavljen klima uređaj. Uz zgradu je saniran potporni zid koji je prijetio urušavanjem, uređen je vanjski prostor, izmijenjena je dotrajala stolarija, ugrađena su nova pomična vrata, ugrađena je učinkovita LED rasvjeta, a uz rješavanje problema vlažnog zida u zajedničkom hodniku zamijenjena je podna keramika te su odrađeni soboslikarski radovi.

Život i društvo

Speleološka udruga “Kraševski zviri” obilježava 15 godina rada uz Speleo vikenda u Ivancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U povodu 15 godina rada Speleološke udruge “Kraševski zviri” pridružite se bogatom programu Speleo vikenda u Ivancu u petak i subotu, 20. i 21. rujna.

U povodu obilježavanja jubilarnih 15 godina rada, Speleološka udruga Kraševski zviri u petak i subotu, 20. i 21. rujna, priređuje iznimno zanimljiv Speleo vikend te poziva sve zainteresirane te da se pridruže atraktivnom programu koji su ivanečki istraživači špilja i jama osmislili za sve generacije.

Program počinje u petak, 20. rujna, u Muzeju planinarstva Ivanec, otvaranjem izložbe 50-ak fotografija koje dočaravaju bogatstvo žive i nežive prirode krškog podzemlja, ponajviše masiva Ivančice i Ravne gore, te drugih predjela Hrvatske gdje se provode speleološka istraživanja i terenski dio speleološke edukacije. Fotografsku izložbu organiziraju SU Kraševski zviri i ivanečki muzej.
Otvaranje izložbe obogatit će zanimljiv 3D video, snimljen i izrađen u suradnji članova SU Ivanec i Speleološkog društva Velebit, a koji će vam omogućiti da vidite kako izgleda spuštanje i unutrašnjost rudnika Kraševski zviri na Ivančici.

Subota, 21. rujna, pak je rezervirana za niz sadržaja za djecu, koji će se od 10 do 13 sati odvijati u gradskom parku. Djecu očekuje speleo mistery (počinje u 11 sati), potraga za blagom, speleo ljuljačka, isprobavanje speleo tehnika, izložba podzemne faune, likovne radionice sl. Bude li kiše, radionice će se održati u Muzeju planinarstva.

Speleo vikend u Ivancu završit će u subotu u 18 sati u Muzeju planinarstva završnom svečanom proslavom 15. godišnjice rada i djelovanja SU Kraševski zviri Ivanec.

Nastavite čitati

Život i društvo

Martina Piskač – Posarić već 26 godina nije napravila ni jedan prometni prekršaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u srijedu, 18. rujna od 8 do 14 sati na području policijske uprave varaždinske proveli operativnu akciju „Pojas i mobitel“.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđeno 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela te 12 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom provođenja akcije, u prometu je zatečena i jedna uzorna vozačica, Martina Piskač – Posarić. Za istu je utvrđeno da od 1998. godine posjeduje vozačku dozvolu, svakodnevno upravlja osobnim vozilom i od polaganja vozačkog ispita nema evidentiran niti jedna prometni prekršaj. Ista prilikom nadzora nije zatečena u činjenju prometnih prekršaja te je za uzorno ponašanje u prometu darivana od stane PU varaždinske prigodnim poklon paketom pribavljenim iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje