Povežite se s nama

Međimurje

Općina Orehovica: zaposlen komunalni redar koji će se brinuti o održavanju reda

Objavljeno:

- dana

U Orehovici se u zadnjih nekoliko mjeseci intenzivno radi na unapređenju kvalitete života mještana.

Općina Orehovica je, brinući se za djecu sa svog područja, krenula u nabavu 24 dječja igrala koja će dopuniti dva postojeća, ali i formirati dva nova dječja igrališta. Trenutno je potpisan ugovor s tvrtkom ,,Mala Mima’’ kao najpovoljnijim ponuđačem za njihovu nabavu te bi igrala trebala biti postavljena za mjesec do dva. Ukupna vrijednost investicije je 123.000 kuna.

Sanacija poljskih putova

Početkom lipnja provedena je jednostavna javna nabava povezana sa sanacijom poljskih putova na području Općine Orehovica. Putovi koji su popravljeni odabrani su u suradnji s mjesnim odborima i dobar su primjer suradnje na lokalnoj razini. Nakon provedenog postupka i odabira najpovoljnijeg izvođača, sredinom srpnja se pristupilo radovima. Sanirano je desetak kritičnih putova u svakom od naselja, a ukupno je navoženo 2200 tona, odnosno oko 1580 kubnih metara materijala. Vrijednost investicije iznosi 159.750 kuna.

Uređenje Doma kulture

Što se tiče najveće investicije za ovu godinu, uređenja vanjskog prostora Doma kulture i crkve u Podbrestu, proveden je postupak javne nabave. Kao izvođač radova odabrana je tvrtka Tegra, s kojom će biti sklopljen ugovor za izvođenje radova. S radovima bi se počelo odmah po sklapanju ugovora. Ukupna vrijednost projekta je 790.263,21 kuna.

Od toga je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja po sporazumu osiguralo 405.000 kuna. Sredinom prošlog mjeseca (18. srpnja) provedene su kastracija i cijepljenje pasa u romskome naselju. Ukupno je kastrirano, cijepljeno te u azil smješteno oko 180 pasa, za što će Općina Orehovica morati izdvojiti značajna sredstva.

Komunalni redar

Uza sve navedeno, važno je napomenuti da je Općina Orehovica zaposlila komunalnog redara, koji će se brinuti o održavanju komunalnog reda na području Općine. Uz to će pratiti pridržavaju li se poljoprivrednici agrotehničkih mjera koje je usvojilo Općinsko vijeće.

Osobita pažnja će se pridati pravilnom korištenju poljskih putova i nerazvrstanih cesta na katastarskim česticama koje pripadaju Općini Orehovica. Također će se brinuti da se mještani pridržavaju reda i da se što efikasnije riješi problematika napuštenih pasa, ali i zapuštenih ili nedovoljno očišćenih zemljišta te divljih odlagališta.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje