Povežite se s nama

Život i društvo

Mateja Ivančić iz Sračinca među top 10 kandidatkinja izbora za najbolju radnicu u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Projekt Mali svjetionik želi nagraditi najbolje radnike u Hrvatskoj.

Sedmu godinu zaredom bira se Naj radnika u Hrvatskoj kojeg će nagraditi s 15.000 eura.

– Nekima je čudno i smiješno da projekt Mali svjetionik želi pronaći i nagraditi izvrsne radnike… oni promatraju surovu stvarnost i vide neiskrenost, korupciju, nepoštenje… Upravo zato želimo unijeti malo svjetla u našu svakodnevicu, pokazati da nije sve crno, beznadno, namješteno, korumpirano. Među nama postoje i rade oni koji su iskreni, pošteni, ustrajni, predani, vrijedni, vjerni radnici… nije li to ohrabrujuće? Ovih dana želimo ispričati njihove priče i ohrabriti sebe i vas – ima nade za bolju Hrvatsku! – pojasnili su organizatori.

Odabrano je top 10 kandidata, odnosni kandidatkinja, jer su sve žene. Dije žene dolaze sa sjevera Hrvatske. To su Mateja Ivančić iz Sračinca i Miljenka Igrec iz Čakovca.

Organizatori predstavljaju jednu po jednu, a zasad su predstavili Mateju Ivančić.

Prijaviteljica Mateju opisuje ovako: “Neprekidan entuzijast, ambiciozna i osoba uvijek željna novih znanja, Mateja je osoba kojoj je 24 sata dnevno definitivno premalo vremena da ostvari sve ono što bi željela. Izuzev Pravnog i Ekonomskog fakulteta, Sveučilište Sjever je treća obrazovna ustanova koju pohađa ili je pohađala. Sommelier prve razine, član Hrvatskog kluba sommeliera, nositelj WSET diplome za jaka alkoholna pića, prethodno dobitnica Dekanove nagrade, sudionik brojnih CASE study natjecanja, Mateja je uza sve navedeno danas i vlasnica obrta koji promiče i brendira Sjever Hrvatske kroz djelatnosti kojima se ljudi koji ovdje žive bave. Promicatelj najvećih vrijednosti Sjevera Hrvatske, danas je i polaznica Akademije za žene poduzetnice u organizaciji Američke ambasade u Hrvatskoj i EFRI-ja koji su njezinu priču sa Sjeverom prepoznali kao nešto iznimno. Kao strastveni ljubitelj vina organizira vinske gradove gdje promiče vinogradarstvo Sjevera i vinare, a organizira i Mind the Gap konferenciju.”

Proglašenje i dodjela nagrada održat će se na liderskoj konferenciji GLS 8. studenoga 2024.

Život i društvo

Speleološka udruga “Kraševski zviri” obilježava 15 godina rada uz Speleo vikend u Ivancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U povodu 15 godina rada Speleološke udruge “Kraševski zviri” pridružite se bogatom programu Speleo vikenda u Ivancu u petak i subotu, 20. i 21. rujna.

U povodu obilježavanja jubilarnih 15 godina rada, Speleološka udruga Kraševski zviri u petak i subotu, 20. i 21. rujna, priređuje iznimno zanimljiv Speleo vikend te poziva sve zainteresirane te da se pridruže atraktivnom programu koji su ivanečki istraživači špilja i jama osmislili za sve generacije.

Program počinje u petak, 20. rujna, u Muzeju planinarstva Ivanec, otvaranjem izložbe 50-ak fotografija koje dočaravaju bogatstvo žive i nežive prirode krškog podzemlja, ponajviše masiva Ivančice i Ravne gore, te drugih predjela Hrvatske gdje se provode speleološka istraživanja i terenski dio speleološke edukacije. Fotografsku izložbu organiziraju SU Kraševski zviri i ivanečki muzej.
Otvaranje izložbe obogatit će zanimljiv 3D video, snimljen i izrađen u suradnji članova SU Ivanec i Speleološkog društva Velebit, a koji će vam omogućiti da vidite kako izgleda spuštanje i unutrašnjost rudnika Kraševski zviri na Ivančici.

Subota, 21. rujna, pak je rezervirana za niz sadržaja za djecu, koji će se od 10 do 13 sati odvijati u gradskom parku. Djecu očekuje speleo mistery (počinje u 11 sati), potraga za blagom, speleo ljuljačka, isprobavanje speleo tehnika, izložba podzemne faune, likovne radionice sl. Bude li kiše, radionice će se održati u Muzeju planinarstva.

Speleo vikend u Ivancu završit će u subotu u 18 sati u Muzeju planinarstva završnom svečanom proslavom 15. godišnjice rada i djelovanja SU Kraševski zviri Ivanec.

Nastavite čitati

Život i društvo

Martina Piskač – Posarić već 26 godina nije napravila ni jedan prometni prekršaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u srijedu, 18. rujna od 8 do 14 sati na području policijske uprave varaždinske proveli operativnu akciju „Pojas i mobitel“.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđeno 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela te 12 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom provođenja akcije, u prometu je zatečena i jedna uzorna vozačica, Martina Piskač – Posarić. Za istu je utvrđeno da od 1998. godine posjeduje vozačku dozvolu, svakodnevno upravlja osobnim vozilom i od polaganja vozačkog ispita nema evidentiran niti jedna prometni prekršaj. Ista prilikom nadzora nije zatečena u činjenju prometnih prekršaja te je za uzorno ponašanje u prometu darivana od stane PU varaždinske prigodnim poklon paketom pribavljenim iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje