Povežite se s nama

Život i društvo

Plac u Cestici uz domaće proizvode, zabavu za najmlađe i koncert

Objavljeno:

- dana

Općina Cestica poziva sve mještane na Plac u Cestici i zabavu za one najmlađe koja će se održati u subotu, 05. listopada, u vremenu od 08:00 do 13:00 sati.

Mještane očekuje bogata ponuda OPG-ovaca koji će nuditi svježe voće, povrće, med, sadnice voća i ukrasnog bilja, jaja i domaće proizvode kao što su džemovi, rakije, likeri, tjestenine…

U sklopu placa u Cestici nuditi će se i gastro ponuda i ponuda pića OPG-a Županić. Oni najmlađi imati će prilike za zabavu uz drveni vrtuljak, dok će se stariji, uz prikaz starih zanata, prisjetiti starih zanata i običaja.

Cijela manifestacija će biti popraćena glazbenim nastupom tamburaškog sastava Kandidati.

Život i društvo

FOTO RK Marof prvi u Hrvatskoj ima grupu djece s teškoćama u razvoju: Dobili smo ogromno!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Icarus studio

Već četiri godine tinja ideja među trenerima i trenericama Rukometnog kluba Marof da u svojem klubu imaju grupu djece s teškoćama u razvoju.

Sada kad su stvoreni svi uvjeti, RK Marof krenuo je s HandbALL IN programom sportskih aktivnosti za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, koji je osmislila bivša rukometna reprezentativka Maida Arslanagić. Nakon educiranja svih trenera, održana su i dva pokazna treninga u srijedu, 18. rujna te u srijedu, 25. rujna. Isti program podržali su brojni sportaši od Blaženka Lackovića do Željka Sopića i Darija Melnjaka pa do skijaša Istoka Rodeša i Filipa Zubčića.

– Emocije i dojmovi se tek moraju slegnuti da bi uistinu razumjeli što se sve dogodilo u posljednja dva tjedna. Kad smo napokon ostvarili sve uvjete da krenemo s HandbALL IN programom u Novom Marofu, bili smo presretni, jer smo znali da postoje oni članovi naše zajednice kojima su potrebne sportske aktivnosti ovog tipa. I nismo očekivali mnogo. Možda za početak jednu grupu od 6 do 8 polaznika pa kud nas luda volja i entuzijazam odvedu – ističu iz RK Marof.

No, priča se polako zakotrljala.

– Reakcija javnosti, prijatelja, znanaca i stranaca iz svih krajeva Hrvatske je bila neočekivana i nevjerojatna u svoj svojoj snazi i ogromnoj pozitivi, jer upravo to je ono čime svi oni, naši članovi i njihovi roditelji zrače. Nažalost, tužna je činjenica da sadržaja ovog tipa ima užasno premalo, ne samo u našoj bližoj i daljoj okolici, već svugdje. Inkluzija, ali ona prava, često je samo mrtvo slovo na papiru i riječ kojom se mnogi razbacuju, a malo njih razumije – dodaju iz RK Marof.

Ističu da im je kao klubu i kolektivu nevjerojatno drago što su dobili priliku biti dio onih koji pokušavaju razumjeti probleme i potrebe s kojima se susreću djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

– Nadamo se da će ovaj mali dio vremena koji posvećujemo njima u konačnici možda i potaknuti nešto, neku promjenu. Iako smo tek na početku ove pustolovine i ne znamo gdje će nas odvesti. Želimo reći samo jedno – hvala dragi roditelji, hvala dragi članovi, hvala vam na ovoj ogromnoj privilegiji i povjerenju koje ste nam pružili kad ste ušli u dvoranu i postali dio nas – zaključuju iz RK Novi Marof.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Gornji Kneginec raspisala natječaj za dodjelu stipendija studentima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Gornji Kneginec je i ove godine raspisala natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Općine Gornji Kneginec.

Za akademsku godinu 2024./2025. Općina dodjeljuje stipendije za nadarene studente, studente slabijeg socijalnog satusa i stipendije s osnova braniteljskog statusa.

Kandidati mogu zamolbe uputiti do ponedjeljka, 21. listopada 2024. godine.

Kompletan tekst natječaja, kao i potrebne obrasce, zainteresirani kandidati mogu preuzeti na internetskoj stranici Općine Gornji Kneginec www.kneginec.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje