Povežite se s nama

Sport

Polet (SMnM) očitao nogometnu lekciju Varteksu u derbiju kola

FOTO: NK Varteks

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varteks u nedjelju, 6. listopada odigrali su derbi 8. kola 3. NL Sjever kod Poleta iz Sv. Martina na Muri. Polet je bio uvjerljiv s 3:0.

Domaćin je poveo već u 1. minuti preko Perčića, da bi na 2:0 povisio Benko u 35. minuti. Konačni rezultat postavio je Patafta svojim golom u 90. minuti.  

– Utakmica je imala veliki ulog, osim tri boda značila je puno i s psihološke strane, ovom pobjedom smo otišli na pet bodova Varteksu i došli na korak do prvog mjesta. Nismo odigrali neku perfektnu utakmicu, ali zabili smo dva gola i imali prednost na odmoru. Pali smo na samom kraju utakmice, zadnjih 15-20 minuta, Varteks se pokazao kao spremnija ekipa u tom segmentu, ali pokazali smo se da smo čvrsti, da teško gubimo utakmice i onaj tko nas želi pobijediti mora biti puno, puno bolji nego je to danas bio Varteks – istaknuo je nakon utakmice Želimir Orehovec, član stručnog stožer Poleta.

Trener Besek nije mogao biti zadovoljan, ishodom, ali niti igrom.

– Ovo nije ono što bih ja želio od ekipe. Ovo nije ono na čemu radimo na treninzima. Djelovali smo bez energije, bez volje, ispuhano. Dogovaramo nešto prije izlaska na teren, i već krenemo s minusom. Teško se u takvoj situaciji vraćati, ali nije bilo danas igrača koji bi nešto pokrenuo. Na kraju potpuno zaslužena pobjeda Poleta. – zaključio je Dražen Besek.

Bumbari će vrlo skoro imati prigodu za popravak, jer već u idućem kolu na rasporedu je novi derbi, kada dolazi Pitomača. Utakmica će se izvanredno igrati u petak, 11. listopada, jer je Sloboda ponovno zauzeta.

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina pred 7300 gledatelja minimalno poraženi od Dinama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Pred 7300 gledatelja nogometaši Varaždina ugostili su Dinamo u 9. kolu SuperSport HNL-a. Gosti su slavili s minimalnih 1:0.

Trener Nikola Šafarić ispremiješao je sastav. Prvi put ove sezone startali su Tepšić, Duvnjak, Poldrugač i Jovanov. Krenuli su Varaždinci u formaciji 5-4-1.

U 4. minuti Varaždinci iz kontre prijete. Boršić je pobjegao gostujućoj obrani, no njegov ubačaj izbacila je gostujuća obrana u korner. Već u sljedećoj akciji nakon ubačaja Mitrovskog, Tepšić pogađa stativu.

Dinamo je prvi put zaprijetio u 11. minuti. Kulenović je ostavio za Sučića čiji je udarac s 10 metara obranio Zelenika. U 27. sjajno je potegnuo Varaždinov Poldrugač ljevicom, no preko gola. Minutu kasnije Mamić je pak tukao izravno u Dinamovog vratara Zagorca.

U 34. najbolja prilika Dinama dotad. U petercu je iz okreta pucao Kulenović, ali pored gola.

Prva pogreška varaždinske obrane stigla je u 35. minuti i odmah je to Dinamo kaznio. Pogriješio je Ba, lopta je stigla do Baturine. On je uposlio Cordobu, koji je zabio glavom za 1:0.

U drugom dijelu trener Šafarić je izvadio Jovanova i uveo Dabru, pa promijenio formaciju u 4-2-3-1. Ušli su kasnije Domjanić te Ćorić.

Bitka se u drugom dijelu vodila većinom na sredini terena, bez prevelikih prigoda s obje strane.

Solidna je bila prilika Varaždinovog braniča Nekića koji je u 86. minuti tukao glavom nakon kornera. Završilo je 1:0 za goste. Treći je to poraz varaždinskog sastava ove sezone, drugi zaredom.

Slijedi reprezentativna stanka.

Nastavite čitati

Sport

Varteks igra kod Poleta u Sv. Martinu: Bit će to pravi derbi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteksa koji se natječu 3. NL Sjever trebali su u subotu, 5. listopada u 16 sati igrati derbi kola u Sv. Martinu na Muri.

No, susret se zbog velikih količina padalina koje su natopile teren u Sv. Martinu na Muri odgodio za nedjelju, 6. listopada.

Bumbari se susreću se s drugoplasiranom ekipom Lige i aktualnim prvakom.

Znamo ih kao prijatelje, kao suigrače iz proteklih dana, dobro se poznamo, i mi znamo njih, i oni znaju nas. Dugo godina su u vrhu, imaju stoga i taj pobjednički mentalitet. Vjerujem da smo ekipa koja može doći tamo i poremetiti njihove planove. Sigurno će biti dobra i neizvjesna utakmica i za gledatelje, doći će puno i naših navijača, bit će to pravi derbi – rekao je stoper Varteksa Ivan Ptiček za klupske stranice.

Podravina susret 8. kola igra u utorak, 8. listopada u 16 sati kod Međimurja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje