Povežite se s nama

Međimurje

Goričan: potpisan ugovor o izvođenju radova za projekt ulaganja u igralište dječjeg vrtića

Objavljeno:

- dana

Načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković i direktor tvrtke ZETRA MONT d.o.o. Tomislav Škribulja, potpisali su ugovor o izvođenju radova projekta ulaganja u igralište dječjeg vrtića vrijedan 43.375 eura s PDV-om.

Temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini, Općini Goričan je dodijeljeno bespovratno 29.700 eura od strane Ministarstva demografije i useljeništva, odnosno 61 %. Preostali iznos sufinancirati će Općina Goričan.

Projektom se će se opremiti postojeći zemljani teren igrališta dječjeg vrtića umjetnim travnjakom sa zaštitnim svojstvima, na travnjaku će se ucrtati bijele linije kako bi se napravilo dječje igralište, uredit će se okoliš. Rok završetka radova je 10. listopad 2024.

Načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković istaknuo je kako je ovo već peti projekt ulaganja u dječji vrtić te kako je cilj da djeca u vrtiću u Goričanu imaju najbolje moguće uvjete za odgoj i obrazovanje što će se ubrzo i ostvariti.

Podsjetimo, kompletno igralište je opremljeno novim fiksnim modulima također kroz Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima.

Međimurje

Općina Kotoriba ima novu komunalnu radnicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Kotoriba ima novu komunalnu radnicu u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Kotoriba, objavila je Općina.

Temeljem javnog natječaja objavljenog u Narodnim novinama, službenim mrežnim stranicama Općine Kotoriba i oglasnoj ploči Općine Kotoriba te provedenog postupka, za izbor na radno mjesto Pomoćni komunalni radnik na neodređeno vrijeme uz probni rok od tri mjeseca u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Kotoriba, izabrana je Danijela Bogdan iz Kotoribe.

Danijela je počela s radom u Općini Kotoriba 1. listopada 2024. godine.

Nastavite čitati

Međimurje

U Peklenici održano veliko tradicionalno proštenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pekleničko se proštenje tradicionalno obilježava prve nedjelje u listopadu i zasigurno je najveće proštenje u Međimurju.

Pekleničari, ali i mještani svih okolnih naselja, tada odlaze na svetu misu u kapelicu Blažene Djevice Marije od Krunice, a kasnije uživaju u sadržajima koje donosi samo proštenje.

“Pekleničko“ proštenje ove se godine održalo 6. listopada uz svetu misu kod kapele posvećene Blaženoj Djevici Mariji. Svetoj misi i samom proštenju prisustvovali su i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Peklenica Franjo Novinić.

Crkveni spomendan Kraljice marije od Krunice obilježava se 7. listopada, a taj naziv nosi od 1969. godine i pape Pavla VI. Prije toga zvao se blagdanom Gospe od pobjede, u čast velikoj pobjedi kršćanske koalicije protiv Osmanlija u bitci kod Lepenta 7. listopada 1571. godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje