Povežite se s nama

Crna kronika

Pretragom stana i vozila 69-godišnjaka varaždinska policija našla 137 kg duhana

Foto: PU varaždinska

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u utorak, 8. listopada, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražili stan, druge prostorije i vozila kojima se koristi 69-godišnjak.

Pretragom su pronašli 137 kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u vreće po 10 i jedan kilogram, javila je varaždinska policija.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

Crna kronika

Mladić (21) zaradio optužnicu jer je kod Novog Marofa udario oca koji je završio u komi te preminuo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

lisice zatvor uhićenje

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je krajem kolovoza 2024. godine, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 21 godinu zbog počinjenih kaznenih djela tjelesne ozljede s posljedicom smrti i tjelesne ozljede te dva kaznena djela prijetnje.

– Okrivljenog 21-godišnjaka tereti se da je 19. veljače 2024., ispred obiteljske kuće u mjestu kraj Novog Marofa, pod utjecajem alkohola, rukom udario u glavu svog 69-godišnjeg oca koji je pao i udario glavom u asfaltiranu površinu te zadobio ozljede opasne po život (kompleksna ozljeda mozga i moždana koma). Tijekom liječenja u bolnici došlo je do razvoja obostrane upale pluća od koje je 69-godišnjak preminuo 24. svibnja 2024 – objavio je DORH.

Okrivljenika se tereti i da je prethodno, istoga dana, ozbiljno zaprijetio ocu i svom bratu (rođenom 2006.), kao i da je više puta udario brata u glavu i tijelo te mu nanio tjelesne ozljede.

Nastavite čitati

Crna kronika

Žena i maloljetnik na varaždinskom placu ukrali novčanik pa “peglali” tuđu karticu za oko 3100 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

torbica
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjom ženom i 16-godišnjim maloljetnikom, zbog sumnje da su dana 22. ožujka ove godine na prostoru gradske tržnice u Varaždinu, drsko okrali 63-godišnjakinju.

Kako se sumnja, navedeni su prišli oštećenoj koja je čekala u redu ispred jedne od trgovina te joj iz otvorene torbe koju je nosila na ruci, otuđili novčanik s osobnim i bankovnim dokumentima i novcem.

Naknadno su s otuđenim bankovnim karticama oštećene, plaćali račune u više trgovina i podizali novac na bankomatima, oštetivši je za iznos od oko 3100 eura, javila je PU varaždinska. Također se sumnja da im je u počinjenju kaznenog djela računalne prijevare, odnosno prilikom plaćanja robe i podizanja novca, pomagao 55-godišnjak. Protiv svih navedenih podnijet će se kaznena prijava nadležnim državnim odvjetništvima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje