Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Dječji vrtić Novi Marof pjesmom i tortom proslavio 52. rođendan

Objavljeno:

- dana

Uz pjesmu, ples i recitacije u utorak je proslavljen veliki 52. rođendan Dječjeg vrtića Novi Marof, a neizostavna je bila i rođendanska torta u kojoj su mališani i više nego uživali.

Ravnateljica Karolina Fotak, koja je na čelu vrtića već punih 13 godina, istaknula je kako vrtić uskoro ide u proširenje, a trenutno ga pohađa 288 mališana te u njemu radi 47 zaposlenika.

– Vjerujemo da će ta brojka proći onu čarobnu brojku od 300-tinjak djece u jednom lijepom objektu u kojem će sretno rasti, odgajati i pripremati se za iduću životnu stepenicu nakon lijepih dana u vrtiću – poručila je ravnateljica Fotak.

Dječjem vrtiću rođendan je čestitao i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač, koji je i sam prisustvovao rođendanskoj proslavi.

– Čestitam vrtiću 52. rođendan. Jedna velika, krasna brojka! Naš vrtić broji preko 280 djece, jedan je od najvećih vrtića u Varaždinskoj županiji. Ono što mogu najaviti, da trenutno imamo građevinsku dozvolu, krećemo s procesom javne nabave za dogradnju vrtića, tako da širimo vrtić – najavio je gradonačelnik Jenkač, dodavši kako će se dograditi četiri nove smještajne jedinice, čime će vrtić moći primiti dodatno 75-ero djece.

Podsjetio je kako Grad za funkcioniranje Dječjeg vrtića Novi Marof, kao i privatnih vrtića na području grada, izdvaja ukupno oko dva milijuna eura te je dodao kako su prije godinu dana usklađene plaće djelatnika u vrtiću.

– U vrtiću se odlično radi, mislim da su zadovoljni i roditelji, zadovoljna su djeca. Želim puno lijepih, ugodnih trenutaka svoj djeci i njihovim roditeljima i puno uspjeha u radu u daljnjim godinama života našeg vrtića – poručio je gradonačelnik.

Život i društvo

Vladinom odlukom i na sam blagdan Svih svetih omogućena je prodaja cvijeća i svijeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Vlada RH je donijela Odluku o prodajnim objektima koji obavljaju djelatnost trgovine na malo za određene proizvode na dan blagdana 1. studenoga ove godine, odnosno Sve svete.

Određuju se prodajni objekti koji obavljaju djelatnost trgovine na malo za određene proizvode na dan blagdana 1. studenoga 2024. – Svi sveti, a u pogledu opskrbe potrošača sukladno zakonu kojim se uređuju blagdani, spomendani i neradni dani u Republici Hrvatskoj, pojasnili su iz Hrvatske obrtničke komore.

Odlukom se na blagdan Svih svetih omogućava rad specijaliziranih prodavaonica i drugih oblika prodaje izvan njih, koji prodaju određene kategorije proizvoda: cvijeće, cvjetni aranžmani (buketi), vijenci, svijeće i lampaši, povezani prigodni proizvodi vezano uz blagdan Svih svetih

Odluka stupa na snagu prvoga dana od dana objave u Narodnim novinama.

Nastavite čitati

Život i društvo

Kako bi reagirao Područni ured civilne zaštite Varaždin da se na našem području pojavi svinjska kuga?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite

U organizaciji Područnog ureda civilne zaštite Varaždin i u suradnji s Državnim inspektoratom Republike Hrvatske, Područnim uredom Varaždin, Službom veterinarske inspekcije 11. listopada održana je terenska vježba na temu „Pojava afričke svinjske kuge (ASK) kod vlasnika svinjogojske farme“.

Tema vježbe bila je aktiviranje i usklađeno djelovanje svih sudionika i operativnih snaga sustava civilne zaštite na provođenju mjera u slučaju pojave afričke svinjske kuge (ASK) na zahvaćenom području, objavili je Ravnateljstvo civilne zaštite. Vježba je održana na privatnom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u naselju Trnovec na području Općine Trnovec Bartolovečki.

Uz djelatnike Područnog ureda civilne zaštite Varaždin i Službe veterinarske inspekcije, u vježbi su sudjelovali i djelatnici Veterinarske stanice Varaždin, djelatnici Stožera civilne zaštite Općine Trnovec Bartolovečki, komunalni djelatnici Općine Trnovec Bartolovečki, DVD Trnovec, PP Varaždin i Lovački savez Varaždinske županije. Vježbi je prisustvovao i župan Varaždinske županije sa suradnicima te Damir Jagić predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske i predsjednik Udruge uzgajivača svinja Varaždinske županije.

Po završetku operativnog dijela vježbe, provedena je inicijalna analiza s voditeljima timova žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite te je zaključeno da je pokazna vježba u potpunosti uspješno provedena. Žurne službe odradile su svoje zadaće u skladu s elaboratom vježbi i uputama Ministarstva poljoprivrede vezane uz afričku svinjsku kugu. Također, od strane svih sudionika iskazana je spremnost na eventualnu pojavu te zarazne bolesti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje