Povežite se s nama

Sport

Dino Julardžija novi je voditelj Akademije Nogometnog kluba Varaždin

FOTO: NK Varaždin

Objavljeno:

- dana

Dino Julardžija, dugogodišnji nogometni stručnjak s bogatim međunarodnim iskustvom u radu s mladima, preuzeti će funkciju voditelja Akademije NK Varaždin, stoji na stranicama NK Varaždin.

Julardžijina karijera započela je u omladinskoj školi Dinama, gdje je tijekom 15 godina rada ostvario zapažene rezultate, pomažući u razvoju mladih nogometaša koji su kasnije postali jendi od ključnih igrača. Nakon uspjeha u Dinamu, Dino je svoju karijeru nastavio u Saudijskoj Arabiji, gdje je radio kao trener U-19 i B momčadi Damaca, istovremeno obnašajući funkciju voditelja akademije.

Njegovo iskustvo na Bliskom istoku dodatno je obogaćeno preuzimanjem trenerske pozicije U-19 ekipe Al Fateha, kao i sudjelovanjem u stručnom stožeru mladih reprezentacija Saudijske Arabije. Julardžijin uspjeh nije prošao nezapaženo, pa je ubrzo postao sportski direktor Al-Fateha, u trenutku kada je prvu momčad tog prvoligaša vodio Slaven Bilić​.

– Dolaskom u NK Varaždin, Dino Julardžija donosi ogromno iskustvo stečeno u raznim nogometnim sredinama i na različitim razinama te je nositelj UEFA Pro licence. Njegova uloga bit će nadograditi dosadašnje uspjehe naše Akademije čije je temelje postavio Damir Jagačić koji ostaje u klubu na mjestu savjetnika Uprave za sport i tajnika akadmije, nastavljajući predano raditi na razvoju mladih igrača i usavršavanju trenerskog kadra. Cilj je stvoriti još bolje uvjete za kontinuirani napredak, kako igrača tako i trenera, s fokusom na dugoročni razvoj i postizanje vrhunskih rezultata koji moraju biti temelji za seniorsku ekipu kluba – ističu iz varaždinskog prvoligaša.

Sport

Tristan Talan osvojio međunarodni boksački turnir Zagreb open

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Trenutno najbolji varaždinski boksač, dvostruki prvak Hrvatske i hrvatski reprezentativac Tristan Talan nastupio je na jakom međunarodnom turniru Zagreb open gdje je nastupilo 115 boksača iz 11 zemalja.

Tristan je u oba meča dominantno jednoglasno pobijedio vrlo jake protivnike. Iako je još u pripremnom periodu za prvenstvo Balkana gdje nastupa sa reprezentacijom Hrvatske, pokazao je zavidnu razinu tehnike i fizičke spreme.

– Veliki je to uspjeh za Tristana i Fight Club Kovačić. Slijedi nastavak priprema za Balkansko prvenstvo – ističu iz FC Kovačić.

Nastavite čitati

Sport

U 2. ŽNL na vrhu Dinamo 01 i Mladost (Š), a u Podevčevu odigrana utakmica s tri crvena kartona

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U 2. ŽNL Varaždin nakon 9. kola vodeću poziciju drži Dinamo 01 iz Vrbanovca s istim brojem bodova kao i drugoplasirana Mladost iz Šemovca.

No, nesvakidašnja utakmica odigrana je u 9. kolu odigrana je u Podevčevu gdje je domaće Čevo s 1:0 bilo bolje od Poljoprivrednika.

Ključna situacija dogodila se u 41. minuti susreta, kada je gostujući vratar prilikom jedne intervencije uhvatio loptu rukama, ali izvan golmanskog prostora, te ga je glavni sudac automatski poslao na prijevremeno tuširanje.

Na poluvremenu je predstavnik kluba iz Poljoprivrednika inzistirao da mu se sporna situacija pokaže putem kamere koja snima utakmicu, ali naravno, takav zahtjev nije urodio plodom. Bez obzira na isključenog golmana, Poljoprivrednik je stvarao šanse i s igračem manjem, a najbolju priliku imao je u 63. minuti, međutim gostujući napadač nije uspio postići pogodak. Kako to obično biva u nogometu, nakon promašene prilike stigla je kazna i to već u 65. minuti, kada domaćini postižu vodeći, a na kraju će se ispostaviti i konačan rezultat. Međutim, ono što je uslijedilo pomalo je nevjerojatno, čak i za županijske terene. Prvo je u 69. minuti pocrvenio domaći igrač koji je psovanjem uvrijedio linijskog suca te dobio crveni karton. U 88. minuti domaćin dobiva i drugi crveni karton, a ovog je puta domaći igrač udario protivničkog u lice. Poljoprivrednik je praktični u nekoliko minuta stigao do situacija da ima igrača manje, a potom je došao u situaciju da ima igrača više. Do kraja utakmice Poljoprivrednik je imao nekoliko odličnih šansi za izjednačenje, ali rezultat se nije mijenjao i domaćin je slavio s minimalnih 1:0, međutim sasvim je jasno da će nakon ovoliko incidenata rezultat ostati u sporednom sjećanju, piše Podravski.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje