Povežite se s nama

Crna kronika

Evo kako su dvojica preveslali prodavačicu kod N. Marofa i odvezili puna kolica robe

Objavljeno:

- dana

U četvrtak, 10. listopada, oko 19.45 sati, dvojica nepoznatih muškaraca ušla su u trgovinu u Grani, na području Novog Marofa, gdje su uzimali razne artikle s polica stavljajući ih svaki u svoja kolica.

U jednom je trenutku jedan od njih pristupio na blagajnu te na stranom jeziku ispitivao blagajnicu za neke artikle, dok je drugi muškarac u tom trenutku prošao pokraj blagajne s kolicima punim raznih artikala, izbjegavši plaćanje.

Nakon toga je i drugi muškarac izašao iz trgovine te su se zajedno udaljili u nepoznato, javila je PU varaždinska.

Visina materijalne štete utvrdit će se inventurom. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Crna kronika

Preminuo pješak (48) na kojeg je u petak u Sračincu autom naletjela vozačica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od posljedica prometne nesreće koja se dogodila u petak, 11. listopada, oko 22.55 sati u Varaždinskoj ulici u Sračincu, preminuo je 48-godišnji muškarac, izvijestila je varaždinska policija.

Prometna nesreća dogodila se na način što se pješak kretao južnim nogostupom Varaždinske ulice te na mjestu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza započeo prelaziti kolnik, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

U tom je trenutku na njega naletjelo osobno vozilo kojim je iz smjera Varaždina u smjeru Majerja, upravljala 34-godišnjakinja.

Pješak je uslijed udara odbačen na južnu prometnu traku, pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, gdje je danas, 13. listopada, preminuo od posljedica zadobivenih ozljeda.

Nakon prouzročene prometne nesreće, vozačica je napustila mjesto događaja, a da o prometnoj nesreći nije obavijestila policiju ni zdravstvenu ustanovu, niti pružila pomoć ozlijeđenoj osobi. Istu su naknadno pronašli policijski službenici na adresi stanovanja.

Također je utvrđeno da je vozilom upravljala u vrijeme kad joj je vozačka dozvola ukinuta rješenjem Policijske uprave varaždinske do 15. svibnja 2026. godine.

Ista je uhićena te po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz kaznenu prijavu za kazneno djelo nepružanje pomoći, predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Današnjeg je dana dovedena na Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu te istražnoj sutkinji Županijskog suda u Varaždinu, koja joj odredila istražni zatvor.

Nastavite čitati

Crna kronika

U krugu varaždinske Bolnice udario pješaka električnim romobilom pa pobjegao s mjesta događaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

romobil

U četvrtak, 19. listopada, oko 18.30 sati u Ulici Franje Galinca, na prostoru Opće bolnice Varaždin, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Tom je prilikom za sad nepoznata osoba upravljala osobnim prijevoznim sredstvom električnim romobilom, krećući se kolnikom asfaltirane nerazvrstane prilazne ceste.

U jednom je trenutku prednjim dijelom vozila udarila u stražnji dio noge 51-godišnjeg pješaka koji se kretao istim smjerom, cestom uz lijevi rub kolnika gdje nema pješačkog nogostupa, javila je varaždinsa policija.

Pješak je od siline udara pao prema naprijed na travnatu površinu uz rub prometnice, pri čemu je ozlijeđen.

Nakon prouzročene prometne nesreće nepoznati je vozač s vozilom napustio mjesto događaja, a da o prometnoj nesreći nije obavijestio policiju niti ostavio svoje osobne i podatke o vozilu. Policijski službenici nastavljaju rad na njegovom pronalasku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje