Povežite se s nama

Sport

Canjuga: Uvijek treba cijeniti bodove iz teško dobivenih utakmica

Objavljeno:

- dana

Rukometašice Koke u 5. kolu odigrale su susjedski derbi sa Zrinskim i slavile s 24:22.

Varaždinke su prvi dio odigrale suvereno i imale su susret pod potpunom kontrolom. Na odmor su otišle s plus pet (12:7).

Do sredine drugog dijela Koka je čuvala svoju prednost. Onda su se počele pojavljivati pukotine u njezinoj obrani i gošće su malo po malo uspjele doći do izjednačenja 15:15. Domaće rukometašice ipak nisu posustale te su slavile s plus dva. Golmanica Koke Sara Šopar imala je 14 obrana, dok je sa sedam pogodaka Lana Jurlina bila je najbolji strijelac Varaždinki.

– Moram priznati da smo odigrali fenomenalnih prvih osam minuta na susretu jer smo tada primili svoj prvi pogodak. Mogli smo odvesti utakmicu na visokih 12:3 čime bi riješili susret. Dobro je završilo poluvrijeme, ali moje iskustvo mi je govorilo da u drugom poluvremenu moramo ići žešće. Nismo imali raspoloženu igračicu u napadu, ali srećom nas je držala obrana i Sara Šopar. Imali puno promašenih zicera, puno terhničkih grešaka, ali uvijek treba cijeniti bodove iz teško dobivenih utakmica jer nećemo uvijek dobivati utakmice kao što je to bila protiv Bjelovara – rekao je Vladimir Canjuga, trener Koke.

Vladimir Vujović, trener Zrinskog drži da njegove djevojke nisu bile na visini zadatka u prvom dijelu.

– Utakmica se igra 60 minuta, a mi u prvih 30 minuta nismo bili na visini svojih zadataka. Igrali smo malo pod ručnom. Mi na najodgovornijim mjestima u obrani igramo djevojke koje još uvijek idu u srednju školu i time plaćamo danak neiskustvu, ali moramo biti strpljivi i doći će to na svoje, a to će biti uskoro, tada ćemo biti prava ekipa i samo trebamo strpljivo dalje raditi – zaključio je Vujović.

Nakon pet odigranih kola Koka drži 3. mjesto, dok su Čakovčanke na 12. mjestu. U idućem kolu Zrinski ugošćuje Zelinu, a Kokice gostuju u Splitu.

Sport

Solidni rezultati kajakaša Varteksa u Austriji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlađi natjecatelji Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na kajak slalomu na rijeci Gurk u Klagenfurtu, te u jakoj međunarodnoj konkurenciji natjecatelja iz Austrije, Italije, Slovenije i  Hrvatske ostvarili solidne rezultate.

U kajaku jednosjedu u kategoriji do 15 godina nastupila je kadetkinja Hana Valjak koja je bila 6., dok se Leona Habek plasirala  na 8. mjesto. U kajaku su nastupili i kadeti Marin Bjeliš koji je bio 13., Neo Vugrek  24., Domagoj Cerovečki 28., Viktor Žmegač 29. i Domagoj Kracik koji se plasirao na 30. mjesto.

Stariji natjecatelji nastupili su na jednom od najvećih europskih kajak maratona u mjestu Česky Krumlov na stazi duljine 36 kilometara na rijeci Vltavi u Češkoj.

U konkurenciji kanu jednosjeda kod seniora nastupio je Danijel Mijatović i plasirao se na 3. mjesto, u kajaku jednosjedu kod seniora Emil Milihram završio je na 14. mjestu

Nastavite čitati

Sport

Član FC Kovačić Emanuel Šprem viceprvak svijeta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sloveniji je održano Svjetsko savate prvenstvo. Iz Fight Cluba Kovačić u sastavu reprezentacije bili su Luka Sakač u teškoj kategoriji i Emanuel Šprem u poluteškoj kategoriji.

Luka Sakač nakon pobjede nad Mađarom pobjeđuje i prvaka Švedske. No, u polufinalu je izgubio od predstavnika Srbije te je ostao na brončanoj medalji. Šprem je svladao engleskog, zatim bugarskog predstavnika, da bi u polufinalu snage odmjerio s prvakom Mauricijusa i slavio.

U finalu je susreo s prvakom Francuske. U tijesnom meču sudac daje Emanuelu dvije javne opomene i 20 sekundi prije kraja meča diskvalificirao je Emanuela zbog guranja. Do diskvalifikacije je Emanuel vodio meč, pa ostaje žal za zlatom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje