Povežite se s nama

Sport

Solidni rezultati kajakaša Varteksa u Austriji

Objavljeno:

- dana

Mlađi natjecatelji Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na kajak slalomu na rijeci Gurk u Klagenfurtu, te u jakoj međunarodnoj konkurenciji natjecatelja iz Austrije, Italije, Slovenije i  Hrvatske ostvarili solidne rezultate.

U kajaku jednosjedu u kategoriji do 15 godina nastupila je kadetkinja Hana Valjak koja je bila 6., dok se Leona Habek plasirala  na 8. mjesto. U kajaku su nastupili i kadeti Marin Bjeliš koji je bio 13., Neo Vugrek  24., Domagoj Cerovečki 28., Viktor Žmegač 29. i Domagoj Kracik koji se plasirao na 30. mjesto.

Stariji natjecatelji nastupili su na jednom od najvećih europskih kajak maratona u mjestu Česky Krumlov na stazi duljine 36 kilometara na rijeci Vltavi u Češkoj.

U konkurenciji kanu jednosjeda kod seniora nastupio je Danijel Mijatović i plasirao se na 3. mjesto, u kajaku jednosjedu kod seniora Emil Milihram završio je na 14. mjestu

Sport

U 2. ŽNL na vrhu Dinamo 01 i Mladost (Š), a u Podevčevu odigrana utakmica s tri crvena kartona

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U 2. ŽNL Varaždin nakon 9. kola vodeću poziciju drži Dinamo 01 iz Vrbanovca s istim brojem bodova kao i drugoplasirana Mladost iz Šemovca.

No, nesvakidašnja utakmica odigrana je u 9. kolu odigrana je u Podevčevu gdje je domaće Čevo s 1:0 bilo bolje od Poljoprivrednika.

Ključna situacija dogodila se u 41. minuti susreta, kada je gostujući vratar prilikom jedne intervencije uhvatio loptu rukama, ali izvan golmanskog prostora, te ga je glavni sudac automatski poslao na prijevremeno tuširanje.

Na poluvremenu je predstavnik kluba iz Poljoprivrednika inzistirao da mu se sporna situacija pokaže putem kamere koja snima utakmicu, ali naravno, takav zahtjev nije urodio plodom. Bez obzira na isključenog golmana, Poljoprivrednik je stvarao šanse i s igračem manjem, a najbolju priliku imao je u 63. minuti, međutim gostujući napadač nije uspio postići pogodak. Kako to obično biva u nogometu, nakon promašene prilike stigla je kazna i to već u 65. minuti, kada domaćini postižu vodeći, a na kraju će se ispostaviti i konačan rezultat. Međutim, ono što je uslijedilo pomalo je nevjerojatno, čak i za županijske terene. Prvo je u 69. minuti pocrvenio domaći igrač koji je psovanjem uvrijedio linijskog suca te dobio crveni karton. U 88. minuti domaćin dobiva i drugi crveni karton, a ovog je puta domaći igrač udario protivničkog u lice. Poljoprivrednik je praktični u nekoliko minuta stigao do situacija da ima igrača manje, a potom je došao u situaciju da ima igrača više. Do kraja utakmice Poljoprivrednik je imao nekoliko odličnih šansi za izjednačenje, ali rezultat se nije mijenjao i domaćin je slavio s minimalnih 1:0, međutim sasvim je jasno da će nakon ovoliko incidenata rezultat ostati u sporednom sjećanju, piše Podravski.

Nastavite čitati

Sport

Čakovečki rukometaši ponovno slavili, Dabrovi poraženi od Gorice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 nakon slavlja u prošlom kolu, upisali su poraz od Gorice u 6. kolu Premijer lige Lige B. Gosti su slavi 31:27.

Nakon izjednačenih prvih desetak minuta i provjeravanja raspoloživih snaga, Goričani sredinom poluvremena imaju plus tri (5:8). Domaćin se muči s realizacijom. Tin Vrbanec jedini pronalazi put do gostujuće mreže, ali ne može sam. Za to vrijeme Goričani rade seriju od 0:4 i u 26. minuti imaju velikih šest pogodaka razlike (8:14). Varaždinci su to do predaha uspjeli smanjiti za jedan pogodak, ali su i dalje imali dosta razloga za zabrinutost. U nastavku je progovorilo iskustvo Gorice koji su rutinirano stigli do pobjede.

Do novog slavlja stigli su rukometaši Čakovca koji su bili bolji od Moslavine s 33:31.

Čakovčani imaju 10 osvojenih bodova i drže visoko 3. mjesto, dok su Varaždinci na 5. mjestu Lige B. U idućem kolu varaždinski rukometaši gostuju kod Dubrave, a Čakovčani igraju derbi kola s Nexeom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje