Povežite se s nama

Crna kronika

Novi pokušaj krađe auta u Varaždinu, netko je presjekao električne vodiče

Objavljeno:

- dana

Policija je javila o novom slučaju pokušaja krađe vozila u autu.

>> Policija traži počinitelja koji je “na žicu” pokušao ukrasti tri vozila u Varaždinu

U vremenu od 5. do 14. listopada u Ulici Franca Prešerna u Varaždinu, nepoznati je počinitelj pokušao otuđiti osobno vozilo u vlasništvu 65-godišnjaka.

Navedeni je ušao u vozilo te presjekao električne vodiče i pokušao na taj način staviti vozilo u pogon, u čemu nije uspio. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 300 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Crna kronika

Klenovnik: tek mu je 19 godina, a već je napuhao 2.74 promila kad ga je zaustavila policija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su u ponedjeljak, 14. listopada, oko 23.30 sati u Klenovniku, osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.74 promila upravljao 19-godišnjak.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola, javila je varaždinska policija.

Nastavite čitati

Crna kronika

Nenad iz Svibovca Podravskog stradao je sat vremena prije svojeg 49. rođendana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od posljedica prometne nesreće u Sračincu preminuo je Nenad Flinčec (48) iz Svibovca Podravskog, piše 24 sata.

Njega je u petak navečer u Sračincu kraj Varaždina udarila J. K. (34), koja je upravljala automobilom iako joj je vozačka dozvola oduzeta, a nakon naleta je pobjegla s mjesta nesreće. Nenad je u nesreći zadobio vrlo teške ozljede, vanjske prijelome i krvarenje mozga, te su ga kolima Hitne pomoći prevezli u Opću bolnicu Varaždin. Unatoč naporima liječnika, Nenad je u nedjelju, 13. listopada podlegao ozljedama.

Njegov organi su darovani, a nevjerojatno je da je Nenad stradao sat vremena prije svojeg 49. rođendana.

Nakon ispitivanja u tužiteljstvu vozačicu su u nedjelju doveli na Županijski sud u Varaždinu. Iako nije osuđivana, zato što je više puta prekršajno kažnjavana, između ostalog, zbog prekršaja joj je i oduzeta vozačka dozvola, istražni sudac smatrao je da postoji osnova za određivanja istražnog zatvora.

Ipak, odredio joj je istražni zatvor u domu uz elektronički nadzor smatrajući da se opasnost od ponavljanja djela može osigurati i na ovaj način, odnosno da nije nužno da ostane iza rešetaka dok traje istraga. To znači da će dobiti uređaj za elektronički nadzor, tzv. nanogicu, a u slučaju da se pokuša udaljiti s adrese stanovanja, uređaj šalje signal policajcima koji je dolaze uhititi i vraćaju je u zatvor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje