Povežite se s nama

Crna kronika

Detalji prošlotjedne prometne u Nedelišću: troje sudionika teško, jedan lakše ozlijeđen

Objavljeno:

- dana

U četvrtak, 18. listopada iz Županijske bolnice Čakovec zaprimljene su prijave ozljeda za sudionike prometne nesreće koja se dogodila u petak, 12. listopada oko 15:10 u Grobljanskoj ulici u Nedelišću.

Kod 60-godišnjakinje, 64-godišnjaka i 23-godišnjaka utvrđene su teške tjelesne ozljede, dok je kod 24-godišnjaka utvrđena laka tjelesna ozljeda.

Podsjećamo da vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 24-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće, upravljajući prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, dok je u krvi imao 0,61 grama po kilogramu alkohola, krećući se kolnikom Grobljanske ulice brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj, raskrižje).

Zbog toga je u kočenju vozilom prešao na lijevu stranu kolnika, gdje je vozilom udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je, iz suprotnog smjera, upravljao 64-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca. Vozače te putnika iz prvog vozila (23-godišnjaka sa šireg područja općine Nedelišće) u ŽB Čakovec prevezlo je vozilo Hitne pomoći. Putnica iz drugog osobnog automobila, 60-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca, prevezena je u bolnicu privatnim vozilom.

U vremenu od 15:30 do 16:45 zbog obavljanja očevida lokalna cesta bila je zatvorena za promet, koji se odvijao obilazno. Protiv 24-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” nadležnom državnom odvjetniku.

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje