Povežite se s nama

Međimurje

OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica: prva i treća nagrada za vrijedne sobočke filmaše

Objavljeno:

- dana

Vrijednim filmašima Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice rad i trud u osmišljavanju filmova se ponovno isplatio.

Naime, na ovogodišnjoj, 56. Reviji filmskog stvaralaštva djece u Bolu na Braču predstavili su se s čak tri filma, televizijskim reportažama „Misterij broja 3“ i „Daljine su bliže“ te igranim filmom „Djeca budućnosti“.

Sobočku medijsku grupu su predstavljale učenice Jana Držanić, Valentina Lacković i Janja Taradi te mentorice Iva Mihalic Krčmar i Nikolina Hampamer.

– U kategoriji televizijskih reportaža stručni žiri dodijelio je prvu nagradu reportaži „Misterij broja 3“, koju su snimili učenici Jana Držanić, Hana Jankulija, Ivana Bašek, Julia Janković, Ana Blažona, Hana Halić, Lovro Farkaš i Mateja Toplek. U reportaži su prikazali kako su tekle pripreme za projekt „Treća smjena“, kroz koji provedene radionice izrade uskrsnih ukrasa, priprema jela, šivanje platnenih vrećica, sportske aktivnosti, aktivnosti čitanja, radionice tehnike i astronomije i još niz drugih. Treća nagrada pripala je reportaži „Daljine su bliže“, koju su snimile učenice Ema Herman, Valentina Lacković, Viktorija Rebernik i Ana Vojković. Film govori o iskustvu volontiranja troje studenata iz Brazila i dviju studentica iz Indije u našoj školi – rekla je učiteljica Nikolina Hampamer.

Iako nije dobio nagradu, zapažen je bio i igrani film „Djeca budućnosti“, koji su snimili učenici Sara Dodlek, Alex Horvat, Patrik Horvat, Ena Jančec, Julia Matić, Hana Purić, Ela Purić, Karlo Pavlic, Janja Taradi i Matija Taradi. Film na šaljiv način prikazuje današnju djecu i njihove reakcije na tehnologije 20. stoljeća.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje