Povežite se s nama

Sport

Varaždincu Marinu Rantešu nagrada za ‘fair-play’ u 67. izboru Sportskih novosti

Objavljeno:

- dana

Održan je tradicionalni, 67. izbor Sportskih novosti za najboljeg sportaša Hrvatske.

Nagradu je dobio kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i najbolji igrač svijeta Luka Modrić, dok je najbolja sportašica Hrvatske sedmi put zaredom Sandra Perković. Svjetski nogometni doprvaci su najbolja momčad, a europske prvakinje u samostrelu drugu godinu zaredom su najbolja hrvatska ekipa.

Naslov svjetskih doprvaka donio je hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji po peti šut naslov najbolje momčadi, dok je nagradu primio predsjednik HNS-a Davor Šuker u društvu izbornika Zlatka Dalića i kapetana Modrića.

U ovogodišnjoj anketi, 67. po redu, sudjelovala su 322 novinarke i novinara iz 54 redakcije, a svečanost dodjele nagrada održana je u srijedu u studiju HRT-a Anton Marti u Zagrebu, u nazočnosti brojnih sportskih djelatnika i uzvanika.

Nagradu ‘fair-play’ dobio je pobjednik Svjetskog kupa u BMX biciklizmu Varaždinac Marin Ranteš, koji je izravnom konkurentu na svjetskom prvenstvu posudio kotač te zbog toga izgubio zlatno odličje.

Posebna priznanja za iznimna sportska postignuća u 2018. godini dobili su pobjednička hrvatska Davis Cup reprezentacija, veslački svjetski i europski prvaci u dvojcu bez Martin i Valent Sinković te svjetski jedriličarski prvaci u klasi 49er Šime i Mihovil Fantela.

Izvor: HRT

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Sport

Varaždin na Poljudu s 1:0 pobijedio Hajduk

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: NK Varaždin/Facebook

Hajduk je danas izgubio od Varaždina 1:0 na Poljudu u 33. kolu SuperSport HNL-a.

Pogodak odluke zabio je Domagoj Drožđek u 67. minuti, koji je krasno pogodio iskosa s oko 15 metara.

Nakon ove utakmice Hajduk je i dalje treći, a Varaždin je skočio na šesto mjesto tablice.

Hajduk je u utakmicu počeo bez Marka Livaje i Ivana Perišića. Nisu baš pokazali neku igru, Varaždinci su bili bolji.

U sljedećem kolu Varaždin je domaćin Rijeci.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje