Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinci izveli šokantnu pljačku u Kraljevici, ukrali zlato, staricu bacili niz stepenice

Objavljeno:

- dana

“Naši” haraju Kvarnerom

Varaždinski par B. O. (35) i R. H. (40) završili su pritvoru zbog razbojničke krađe u Kraljevici, a Varaždinka i za nanošenje teške tjelesne ozljede, piše Novi list.

Nevjenčani supružnici su automobilom stigli pred obiteljsku kuću 75-godišnje žene. Žena je u dogovoru s partnerom oko krađe, ušla kroz otvorena vrata na katu kuće pa krenula u spavaću sobu. Tamo je iz noćnog ormarića uzela zlatni prsten, zlatnu mušku dugmad za manžete, zlatnu narukvicu te iz ladice komode deblji zlatni ženski lančić i zlatnu pločicu, sve u vrijednosti od oko 5.000 kuna. No, dok je kradljivica pretraživala torbicu, naišla je vlasnica kuće.

Otimačica zlata krenula je prema stepenicama kako bi pobjegla iz kuće, no 75-godišnjakinja ju je sustigla i uhvatila za ruku, želeći je zadržati. Mlada Varaždinka se najprije otrgnula, a zatim gurnula vlasnicu kuće niz stubište, tvrdi tužiteljstvo, koje precizira da je nesretnica pri padu niz stepenice slomila lijevu bedrenu kost.

Napadačica je pak u međuvremenu već izašla iz kuće i potrčala prema autu u kojem ju je čekao muž. No, pojavio se sin vlasnice kuće i zadržao kradljivicu, a istodobno je autom stigao i susjed. Suprug kradljivice je najprije autom krenuo prema dvojici i pokušao udariti sina vlasnice kuće. Zatim je iz pretinca u autu dohvatio kuhinjski nož, izašao i počeo prijetiti kako bi sin vlasnice kuće pustio kradljivicu zlata. Ovaj ju je tada, kako bi izbjegao teže posljedice, pustio, a onda je dvojac pobjegao.

Zahvaljujući pravodobnoj dojavi i suradnji policije s građanima, razbojnički tandem je zatečen na senjskom području i priveden na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je dio nakita pronađen i vraćen vlasnici. Pretragom njihovog vozila pronađeno je i oko sedam grama marihuane.

Izvor: Novi list

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

V. Toplice: usred dana imao je blizu 3 promila pa je teretnim vozilom pokosio metalne stupove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 5. svibnja, oko 12.30 sati, u Ulici dr. Franje Tuđmana u Varaždinskim Toplicama došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom.

Muškarac starosti 34 godine upravljao je teretnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.83 promila, javila je PU varaždinska.

On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake i prednjim dijelom vozila naletio je na metalne stupove koji su se nalazili na podignutom asfaltiranom nogostupu.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku Postaju Novi Marof gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Cargovcu ukrao auto, provalio u skladište i trgovinu, ali za nekoliko sati ga je našla policija te uhitila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe i kaznene djela teške krađe, javila je varaždinska policija.

On je, kako se sumnja, 2. svibnja, u Cargovcu, u večernjim satima, otuđio osobni automobil u vlasništvu 44-godišnjaka, da bi potom na području Gredi, provalio u skladište jednog poduzeća i otuđio razni alat te u jednu trgovine iz koje je otuđio razne predmete.

On je 3. svibnja, oko 3.20 sati, u Turčinu, u kontroli prometa zaustavljen po policijskim službenicima kojom prilikom je utvrđeno da je vozilo ukradeno te da se u istome nalaze otuđeni predmeti. Uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje