Povežite se s nama

Međimurje

Orehovici ide čak 1,1 milijun kuna, gradnja sportske dvorane ide dalje!

Objavljeno:

- dana

OTKRIVAMO

U okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice, koji se provodi kao nacionalna mjera za ostvarenje regionalnog razvoja u nadležnosti Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Međimurska županija dobit će novih 4,2 milijuna kuna za 11 novih projekata.

Riječ je o projektima koji su vezani uz komunalnu infrastrukturu i objekte u vlasništvu jedinica lokalne samouprave. Tako će Međimurska županija nastaviti s izgradnjom sportske dvorane u Orehovici, za što će dobiti 850.000 kuna. Uz spomenutu investiciju u Orehovici će se 250.000 kuna uložiti u uređenje mjesnoga groblja, dok će se 100.000 kuna uložiti u izgradnju nerazvrstane ceste u Domašincu, a 100.000 kuna za izgradnju kanalizacije u Pribislavcu.

Projekti bi trebali poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva

Sanirat će se i Dom zdravlja u Belici zahvaljujući 150.000 kuna koje će biti izdvojene iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice. Značajna sredstva stižu i u Podturen: 720.000 kuna stiže za školsko-sportska igrališta, dok je Gornji Mihaljevec dobio 400.000 kuna za energetski učinkovitu rasvjetu. U Selnici će se sa 600.000 kuna sanirati nerazvrstane ceste, a u Maloj Subotici odvodnja oborinskih voda s 560.000 kuna. U Štrigovi će se 312.000 kuna uložiti u Sportski dom, dok Grad Mursko Središće dobiti 208.000 kuna za rekonstrukciju Društvenog doma Peklenica.

Inače, kroz ovaj program na godišnjoj razini sufinanciraju se projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvrstani u skupinu razvijenosti ispod 100 % prosjeka Republike Hrvatske a za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i društveni razvoj. Međimurska županija jedna je od rijetkih iz koje su se na natječaj javile gotovo sve općine i gradovi, a rezultat je to dobre suradnje međimurskih gradonačelnika i načelnika te REDEA-e. 

Kome idu novci i za što?

850.000 kuna Izgradnja sportske dvorane u Orehovici
250.000 kuna Uređenje mjesnoga groblja u Orehovici
100.000 kuna Izgradnja nerazvrstane ceste Domašinec
100.000 kuna Izgradnja kanalizacije u Pribislavcu
150.000 kuna Sanacija Doma zdravlja u Belici
720.000 kuna Ulaganja u školsko-sportska igrališta
400.000 kuna Za uvođenje energetski učinkovite rasvjete
600.000 kuna Sanacija nerazvrstanih cesta u Selnici
560.000 kuna Za odvodnju oborinskih voda u Maloj Subotici
312.000 kuna Ulaganje u Sportski dom
208.000 kuna Rekonstrukcija Društvenog doma Peklenica

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje