Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Pripadnici DVD-a Ludbreg u vježbi ugasili požar i spasili unesrećenu osobu

DVD Ludbreg vatrogasna vježba1

Objavljeno:

- dana

Operativna postrojba DVD-a Ludbreg i zaposlenici Opreme d.d. uspješno su 14. siječnja realizirali vježbu evakuacije i spašavanja.

Oko 150 zaposlenika vođenih voditeljima pojedinih odjela pokazali su adekvatnu spremnost i sposobnost reagirati sukladno simuliranom događaju. Scenarij vježbe odnosio se na pretpostavku eksplozije baterije tehnoloških plinova koja je uzrokovala požar u unutrašnjosti proizvodnog pogona, prilikom čega je došlo do ozljeđivanja osobe koja nije bila u mogućnosti samostalno se evakuirati. Pripadnici DVD-a Ludbreg uspješno su prezentirali svoje vještine sanirajući požar i spašavajući unesrećenu osobu. Nakon završetka vježbe sve prisutne vatrogasci su podsjetili kako se pravilno upotrebljava vatrogasni aparat za početno gašenje požara uz priliku da u realnim uvjetima s istim pokušaju ugasiti improvizirani požar. – U posljednjih 15-ak godina ovo je prva takva zajednička suradnja gospodarstvenika grada Ludbrega i DVD-a Ludbreg, a može poslužiti kao primjer i poziv svim ostalima poduzećima da se uključe na isti ili sličan način kako bi svoju radnu sredinu učinili još sigurnijom. Ovim putem zahvaljujemo se Upravi i odgovornim osobama poduzeća Oprema d.d. na pozivu i mogućnosti da zajedno kreiramo i realiziramo spomenutu vježbu. Uz svakodnevni rast poduzeća očigledna je i pridodana velika pažnja na osposobljavanju svih zaposlenih za rad na siguran način kao i osposobljenosti za poduzimanje preventivnih mjera u smislu zaštite od požara. Operativcima DVD-a Ludbreg pružena je jedinstvena prilika da se upoznaju sa velikim kompleksom poduzeća, radnim procesima te rasporedom prostorija i strojeva, a što je izrazito važno zbog eventualno mogućih potreba za brzim i sigurnim interventnim djelovanjem – napisao je DVD Ludbreg na svome Facebooku. Spomenimo, kako je ova godina od posebnog značaja za DVD Lubreg jer obilježaju 150 godina postojanja i aktivnog djelovanja.

Život i društvo

FOTO Za ovogodišnju Zeljarijadu pripremljeno 11.000 komada sarme

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u 12 sati na Zeljarijadi u Vidovcu počela podjela sarme.

Organizatori iz KUD-a Vidovec ponovno su pripremili “Mega-sarmu”, odnosno pripremljeno je 11.000 komada. Sarmu su proteklih dana pripremali učenici Gospodarske škole Varaždin i Srednje škole “Arboretum Opkeka” pod budnim okom glavnog kuhara.

Mnogi su odmah došli kupiti sarmu za ručak, a ona se prodaje za 3 eura po komadu.

Svečano otvorenje Zeljarijade je u 14 sati, a bogati brogram traje tijekom cijelog današnjeg i sutrašnjeg dana.

Nastavite čitati

Život i društvo

U nedjelju jubilarni polumaraton, evo koje će ulice u Varaždinu biti zatvorene

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 22. rujna 2024. godine, od 9.00 do 13 sati, bit će privremeno zatvorene nerazvrstane ulice u gradu Varaždinu, kao i dio županijske ceste 2101, u cilju održavanja 30. Joma varaždinskog polumaratona.

Joma varaždinski polumaraton manifestacija je koja okuplja trkače svih dobnih skupina iz Hrvatske i inozemstva. Organizira se s ciljem promocije sporta i zdravog načina života te poticanja rekreativnog trčanja, stoga molimo sve građane da pripaze na trkače i sudjeluju u stvaranju sigurnog okruženja za održavanje ove sportske manifestacije, priopćili su iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Za vrijeme privremenog zatvaranja prometa, promet će se preusmjeravati na okolne ceste uz regulaciju policijskih službenika, pripadnika prometne jedinice mladeži Grada Varaždina i redara organizatora.

Također, napominjemo da postoji vremenski limit u utrci polumaratona – trkači koji stignu na 19. kilometar (kod Glazbene škole) nakon 2 sata i 20 minuta i odluče nastaviti trčati, trče na vlastitu odgovornost, bez osigurane pratnje vozila prometne policije i hitne pomoći, kažu iz ZSUGV.

Zatvaranje će biti provedeno na trasi kretanja sudionika polumaratona kako bi se osigurala sigurnost i nesmetano odvijanje utrke.

Ove ulice bit će privremeno zatvorene za promet vozila:

Varaždin – Kapucinski trg – Stanka Vraza – A. K. Miošića – Franjevački trg – Trg kralja Tomislava – Pavlinska ulica – Alojzija Stepinca – Anina ulica – Frana Supila – Julija Merlića – Ruđera Boškovića – Ferdinanda Konščaka – Ognjena Price – Sajmište – Frana Kurelca – Trg bana Jelačića – Vladimira Nazora – Optujska ulica – Stanka Vraza – Kapucinski trg – Vidovski trg – Zrinskih i Frankopana (okret) – Kapucinski trg – A. Cesarca – I. Cankara – A. Kačića Miošića – Uršulinska – I. Padovca – Stančićev trg – Bakačeva – Gajeva – V. Nazora – Hallerova aleja – okret 2 km prije Nove Vesi (ŽC2101) – povratak Hallerovom alejom – Stanka Vraza – Kapucinski trg – A. Cesarca – I. Cankara – A. Kačića Miošića – Uršulinska – I. Padovca – Stančićev trg – Bakačeva – Gajeva – V. Nazora – S. Vraza – Kapucinski trg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje