Povežite se s nama

Sport

Prije utakmice sa Šibenikom iz NK Varaždina složni: Ova utakmica nam je sve!

Objavljeno:

- dana

Pred nogometašima Varaždin, trenutno vodeće momčadi 2. HNL, je utakmica protiv Šibenika. Riječ je o utakmici biti ili ne biti.

Ponovno nas očekuje do kraja ispunjen Varteksov stadion budući da je preostalo još 1000 ulaznica u prodaji.

– Ovakav interes za utakmicu nije bio od 2006. godine kada se na stadionu igrao uzvrat finala Kupa između Varteksa i Rijeke. Vjerujemo da će sada biti još više gledatelja nego na tom susretu – naglasio je Toni Dalić, direktor Nogometnog kluba Varaždin.

Puni stadion

Inače, NK Varaždin je daleko najgledaniji klub u 2. HNL, a peti je po posjećenosti ako dodamo posjete prvoligaša.

– Imali smo i do 2000 gledatelja na domaćim utakmicama protiv momčadi s dna tablica –  Solina i Međimurja. To nam je potvrda da radimo dobar posao. Nemamo ultrase, ali na posljednju utakmicu kod Hrvatskog dragovoljca bodrilo nas je 200 navijača koji su nedavno osnovali udrugu i najmanje što možemo – da im pružimo logističku podršku – dodao je Dalić.

Susret počinje u subotu od 19 sati, a trener Branko Karačić neće moći računati na kartonirane Mateja Senića i Marka Stolnika.

– Problem je što svi žele igrati. Znamo koliki je ulogu u toj utakmici i ne želimo propustiti šansu. To je ono što je Varaždin zaslužio. Respektiramo Šibenik, no vjerujem da ćemo nakon subotnje utakmice biti prvoligaš– naglasio je Karačić.

Samopouzdanje na vrhuncu

Od samopouzdanja pršti i prvi topnik Lige Leon Benko, koji se 19 puta upisao u strijelce ove sezone.

– Jedva čekamo da utakmica krene. Ovo je prilika igračima da postignu nešto veliko – uvedu Varaždin u 1. HNL. Moramo odigrati pametno i koncentrirano – dodao je Benko.

Vratar Ivan Nevistić podsjetio se sve na prošlogodišnje kvalifikacije za 1. HNL kada Varaždinci nisu uspjeli izboriti ulazak u najviši rang hrvatskog nogometa.

– Ova utakmica nam je sve. Od početka drugog dijela sezona smo pod konstantnim pritiskom i na to smo navikli. Sjećam se kvalifikacija protiv Istre 1961 kada nismo uspjeli izboriti 1. HNL i ne želimo da se to ponovi – zaključio je Nevistić.

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje